Hem hafif hem de lezzetli olması ile ünlü Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir sizlere bilgi vermek istiyoruz. Genellikle geniş tepsi ya da borcamda yapılarak servis edilen bu tarif, son zamanlarda porsiyonluk olarak kuplarda da yapılabilmektedir. İşte sizlerde tam ölçüsü ile kulpta kadayıflı muhallebi tarifi…
Kupta Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Kadayıflı muhallebi, sofralarda hafifliği ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak pratik bir tatlı tarifidir. Kavrulmuş tel kadayıfın çıtır çıtır tabanı ve üzerine dökülen yumuşacık muhallebiyle tadına doyulmaz bir lezzet sunar. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz kupta kadayıflı muhallebi tarifi.
Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Kupta kadayıflı muhallebinin temel malzemesi kadayıf ve eşsiz kremadır. İşte tarifin geri kalan en önemli malzemeler:
Kadayıf Katmanı İçin:
- 500 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Muhallebi İçin:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifinin Püf Noktası
Kadayıfı daha kolay tel tel ayırmak için buzlukta yaklaşık 1 saat bekletin. Bu yöntemle kadayıfı elinizle veya mutfak robotu yardımıyla kolayca ayırabilirsiniz. Bunun yanı sıra kadayıfları doğru ve eşit kavurmak da son derece önemlidir.
Kupta Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kupta kadayıflı muhallebi yapmak isteyenlerin sadece aşağıda yer alan adımları takip etmesi gerekir. Buna göre:
Kadayıfın Hazırlanması:
Geniş bir teflon tavada tereyağını eritin.
Eritilen tereyağının üzerine 500 gram tel kadayıfı ve toz şekeri ekleyin.
Kadayıf altın rengi alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Dövülmüş ceviz içini de ekleyin ve bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Muhallebinin Hazırlanması:
Derin bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyin.
Orta ateşte karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamını aldığında ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiye 1 paket krema ekleyin ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Servis:
Hazırladığınız kadayıf karışımını kupların tabanına eşit şekilde paylaştırın.
Üzerine muhallebiyi ekleyin ve tekrar kavrulmuş kadayıfla kaplayın.
Dilerseniz çilek veya farklı meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!