Tatlıların vazgeçilmezi pastacı kreması, eklerden profiterole, Alman pastasından yaş pastalara kadar birçok tarifin kalbinde yer alır. Pürüzsüz dokusu ve baş döndürücü lezzetiyle tatlı severlerin favorisi olan bu krema, doğru teknikle yapıldığında harika sonuçlar verir. Biraz sabır ve püf noktalarına dikkat ederek, mutfağınızın şefi olmanız an meselesi! İşte, mükemmel bir pastacı kreması yapmanın tüm detayları...
Pastacı Kreması Tarifi İçin Malzemeler
Kıvamı bir türlü tutturulamayan pastacı kreması için gerekli malzemeler aslında tarifin en önemli püf noktasıdır.
- 600 ml süt (3 su bardağı)
- 80 gram şeker (4-5 yemek kaşığı)
- 1 adet vanilin
- 3 adet yumurta sarısı
- 30 gram un (1,5 yemek kaşığı)
- 20 gram buğday nişastası (1 tepeleme yemek kaşığı)
- 20 gram tereyağı (1-1,5 yemek kaşığı)
Pastacı Kreması Tarifinin Püf Noktaları
Tariflerinizin yıldızı olacak pastacı kremasını hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, yumurta sarıları ile şekerin iyice çırpılmasıdır. Yumurtaların sarısı gram olarak 20-25 gram arasında değişebilir, bu yüzden malzemeleri doğru ölçülerle kullanmak önemlidir. Ayrıca, kremayı pişirirken sürekli karıştırarak topaklanma oluşmasını engelleyin. Kremayı pişirdikten sonra üzerini streç filmle kaplayarak, kabuk oluşumunu önleyebilirsiniz.
Pastacı Kreması Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarıları ve şekerin yarısını (40 g) ayrı bir kapta açık sarı renk alana kadar çırpın.
- Sütü kalan şekerle birlikte ocağa alın, vanilya çubuğunu ekleyerek en kısık ateşte ısınmaya bırakın. Sütün kaynamamasına dikkat edin.
- Yumurta ve şeker karışımına elemiş olduğunuz un ve buğday nişastasını ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurtalı karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırın ve ılımasını sağlayın. Sütün yarısını bu şekilde ekleyin.
- Ocakta kalan sütü bu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve kesilmemesi için sürekli spatula ile karıştırın.
- Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaştığında ve muhallebi kıvamına ulaştığında ocaktan alın, hemen tereyağını ekleyip karıştırın.
- Karışımı yayvan bir kaba döküp üzerini streç filmle kaplayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 1 saat, tercihen 3-4 saat dinlendirin.
- Dolaptan çıkardığınızda pürüzsüz bir doku elde etmek için mikser veya çırpıcı ile kremayı çırpın. Tatlılarınızda kullanıma hazır!
Artık pastalarınıza enfes bir dokunuş ekleyebilirsiniz! Afiyet olsun!