ATA AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman? Kayıt Yenileme Tarihi Belli Oldu Mu?

ATA AÖF kayıt yenileme tarihi, Anadolu AÖF kayıt yenileme tarihlerinin başlaması ile birlikte merak edilmeye başlamıştır.

ATA AÖF kayıt yenileme tarihi, Anadolu AÖF kayıt yenileme tarihlerinin başlaması ile birlikte merak edilmeye başlamıştır. 2024-2025 ATA AÖF kayıtları ile ilgili olarak bilinmesi gereken pek çok önemli detay vardır. Özellikle kayıt yenilemeye ilişkin olarak sizlere bilgi vermek istiyoruz. İşte sizlere kayıt yenileme tarihlerine ve bu kayıt yenilemenin ne zaman yapılacağına dair bilgiler… 

ATA AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman? 

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) kayıt yenileme işlemleri, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kayıt yenileme sürecinde öğrenciler, E-devlet üzerinden ya da üniversitenin Online Kayıt Sistemi (OKS) aracılığıyla işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt yenileme işlemi sırasında ders seçimi yapılmalı ve dönem öğretim materyal ücretleri ödenmelidir. Kayıt süresi uzatılmayacak olup, belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan öğrenciler, kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Bu yüzden de adayların süre konusunda dikkatli olması gerekmektedir. 

ATA AÖF Kayıtları Nasıl Yapılır?

ATA AÖF’e kayıt yaptırmak isteyen adaylar, öncelikle E-devlet üzerinden çevrimiçi kayıt yapmalıdır. Kayıt yapamayan adaylar ise Online Kayıt Sistemi (OKS) üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt sürecinde gerekli belgeler sisteme yüklenmeli ve materyal ücretleri kredi kartı ile ödenmelidir. Ayrıca YKS, DGS ve Sağlık Alanında Lisans Tamamlama ile yerleşen adayların, kayıt bilgi formunu tamamlayarak ilgili belgeleri ATA AÖF'e iletmeleri gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi AÖF Kayıt Bilgileri 2024

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt işlemleri, 19 Ağustos 2024 tarihinde başlayıp 23 Ağustos 2024 tarihinde sona erecektir. Çevrimiçi başvurular, aoskayit.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi kullanılarak yapılacaktır. Öğrenciler kayıt işlemi sırasında öğrenim bilgilerini MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncelleyerek başvuru yapmalıdır. Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için materyal ücreti ödenmeli ve başvuru sayfasından onay verilmelidir. Kayıt süresi sonunda, belgeleri eksik olan adayların kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Geçici Kayıt Süreci

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıt hakkı kazanan, ancak mezuniyet durumunda olan adaylar geçici kayıt yaptırabilirler. Bu adayların 31 Ocak 2025 tarihine kadar mezun olduklarına dair belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini zamanında sunmayan adayların geçici kayıtları silinecektir. ATA AÖF kayıt yenileme ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara kolayca erişebilirsiniz. 

İLGİLİ HABERLER