KYK Burs Başvurusu Ne Zaman? KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversite ek tercihlerinin açıklanmasıyla gözler KYK burs başvurularına çevrildi. Birçok öğrenci burs başvuruları ile ilgili çeşitli sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar…

KYK yurt başvurularının tamamlanması ile şimdi de KYK burs başvurularının başlaması bekleniyor. Peki KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? İşte KYK bursu hakkındaki detaylar…

2024-2025 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman?

Milyonlarca öğrenci, üniversite hayatına atılmaya hazırlanırken KYK kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oluyor. Geçtiğimiz sene 12-19 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin henüz herhangi bir açıklama bulunmuyor. Ancak başvuruların Ekim ayı içinde ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerin bitmesinin ardından yapılması bekleniyor. Başvuruların kaçırılmaması için GSB’den yapılan açıklamalar takip edilmelidir. 

KYK Burs Başvurusu İçin Gerekenler

KYK burs başvuruları E-Devlet üzerinden alındığı için başvurmak isteyen öğrencilerin E-Devlet şifresine sahip olması gerekiyor. E-Devlet şifresine sahip olmayan öğrenciler şifreyi temin etmelidir. Bunun için Herhangi bir PTT şubesine gidilebilir veya diğer giriş yöntemlerine sahip olunmalıdır. E-Devlet girişi için kullanılabilecek diğer yöntemler ise T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı, mobil imza ve e-imza şeklindedir. 

KYK Bursu Kimlere Verilir?

KYK burs ve kredi başvurularının sonuçlanması için kapsamlı bir inceleme yapılır. Bu inceleme sırasında başvuran öğrencilerden alınan belgeler incelenir. Bu belgelerden başvuran öğrencinin sosyal durumuna, ekonomik durumuna ve eğitim durumuna bakılır. Ayrıca bu belgeler ile kamu kurumlarında bulunan belgeler karşılaştırılarak belgelerin doğru olduğu da teyit edilir. Bilgiler teyit edildikten sonra karar verilen sayıda öğrenciye maddi durumları dikkate alınarak burs verilir. Bursun yanı sıra mevzuata uygun görülen öğrencilere ise KYK kredisi verilir. KYK bursu, geri ödemesiz olarak verilirken KYK kredisi, geri ödemeli olarak verilir. 

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs başvurusu, GSB ve KYK kurumlarından açıklanan tarihlerde E-Devlet üzerinden yapılır. Başvuru sırasında öğrencilerden durumlarına ilişkin bazı bilgiler ve belgeler istenir. Bu sırada öğrencilerin girdiği tüm bilgilerin doğru olması son derece önemlidir. 

 

İLGİLİ HABERLER