YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, yüzlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği bir konudur.

YKS Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, yüzlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği bir konudur. YKS sınav sonucunun açıklanmasının ardından gözler tercihlere ve tercih sonuçlarına odaklanmıştır. İlk tercih sonuçlarının ardından ise öğrenciler için ek tercih süreci başlamıştır. İlk tercihinde üniversiteye yerleşemeyen adaylar 6-11 Eylül tarihleri arasında ek tercihlerini yapmıştır. Şimdi ise merakla YKS ek tercihlerinin ne zaman açıklanacağını beklemeye başlamışlardır. 

2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı Mı? 

2024 YKS Ek tercih sonuçları için geri sayım başlamıştır. 11 Eylül tarihi itibariyle adaylar için ek tercih başvurusu sona ermiştir. Tercihlerin sona ermesi sonrasında ise hem öğrenciler hem de veliler için meraklı bir bekleyiş başlamıştır. ÖSYM henüz bu konuda net bir açıklama yapmamış olsa da ek tercih sonuçlarının 2 hafta içerisinde açıklanması beklenmektedir. Oldukça zorlu ve yorucu bir yılın ardından üniversite öğrencileri artık hayal ettiği üniversiteye girmek için sabırsızlanmaktadır. 

YKS ek tercih sonuçları adaylar kısa sürede yerleşeceği ve kayıt yaptıracağı için çok uzun sürmeyecektir. Kısa sürede açıklanması beklenmektedir. Sonuç olarak okullar açıldı ve birçok üniversite eğitime başladı. Bundan kaynaklı olarak öğrencilerin mağdur olmaması için kısa bir sürede ek tercih sonuçları açıklanacaktır. Sonuçlar için bizler de sizler gibi tüm dikkatimizi ÖSYM’nin yapacağı açıklamalara çevirdik. Gelişme olduğu zaman sizleri bu konuda bilgilendireceğiz. 

YKS Ek Tercih Sonuçları Nasıl Sorgulanır? 

YKS ek tercih sonuç sorgulama işlemleri son derece basittir. Ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir sürede bunu gerçekleştirebilirsiniz. Adayların bu süreçte tek yapması gereken ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret etmesidir. Burada T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile size ait aday sayfasına girebilir ve sonuçları görüntüleyebilirsiniz. İsterseniz web tarayıcısı üzerinden isterseniz de mobil uygulamalar üzerinden tercih sonuçlarını görebilirsiniz.

YKS Ek Tercih Kayıtları Ne Zaman? 

YKS ek tercih kayıtları sonuçların açıklanmasının hemen sonrasında başlayacaktır. Ek tercih sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen adayların kısa sürede kayıtlarını tamamlayabileceğini söyleyebiliriz. Sonuçların açıklanma tarihi henüz belli olmadığı için kayıt tarihleri konusunda da net bir bilgi henüz verilmemiştir. Yalnızca sonuçların açıklanmasının hemen sonrasında olacağı bilgisini verebiliriz. 

 

İLGİLİ HABERLER