Dev Şirket 50 Yıl Sonra İflasın Eşiğine Geldi! Türkiye’nin Popüler Firması Konkordato Talep Etti

50 seneyi aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren dev firma, iflasın eşiğine geldi. Şirket, konkordato talebinde bulundu.

Türkiye’nin en popüler firmalarından biri olan Emak Fan Endüstri AŞ, iflasın eşiğinde. 50 yıldır aktif olan firma, konkordato talep etti. 

50 Yıldır Faaliyetlerini Sürdürüyordu

50 senedir sektördeki çalışmalarına devam eden firma, mali sıkıntılardan ötürü konkordato başvurusu yaptı. Firma, mahkeme tarafından üç aylık geçici bir süre aldı. Ayrıca konkordato komiseri olarak firmaya üç kişinin atandığı öğrenildi.

İnşaat Alanında Fark Yaratıyordu

Emak Fan Endüstri, 1968 senesinde faaliyetlerine başladı. O günden beri ülkemizin en büyük inşaat projelerine imza attı. Türkiye’de bir hayli popüler olan şirket, çok sayıda inşaat projesinde önemli başarılar elde etmişti. 

Çok Sayıda Projede Yer Aldı

Emak Fan Endüstri AŞ, özellikle de yedi büyük metro inşaatında ve çeşitli tünel projelerinde aktif rol almıştı. Diğer yandan otel havalandırma sistemleri gibi farklı projelerde de adından bahsettirmişti. Yurt dışı ihracatı ile de dikkatleri üzerine çeken firma, Yalova’dan ülke ekonomisine katkılar sağlıyordu. 

Konkordato Başvurusu Yaptı

Konkordato başvurusu dahilinde firma genel müdürü ile sahibi Ali Timurhan Güç adına mahkemece Nihat Güman, Doğan Gül ve Alaattin Hamlacı konkordato komiseri olarak atanmıştır. 

Konkordato, temelde borçların ertelenmesi manasına geliyor. Mali durumu kötü olan borçlu firmalar için tekrardan yapılandırma seçeneği olarak öne çıkıyor. Konkordato, hem finansal durumu kötü olan borçluları hem de aynı zamanda alacaklıları korumayı hedefliyor. İflasa sürüklenen bir firmanın alacaklıları ile anlaşarak finansal yapısını düzenlemeye yönelik bir hukuki süreci başlatıyor. Bu aşamada firma iflasa karar verilmesini önlemek için alacaklılar ile bir anlaşma yoluna gitmeye çalışıyor. 

Tünel ve Köprü Projelerinde Yer Aldı

2020 senesinde vermiş olduğu röportajda şirket genel müdürü ve sahibi Ali Timurhan Güç; Emak Fan Endüstri AŞ’nin yedi büyük metro ve 220 tünel projesini başarı ile tamamladığını belirtmiştir. Ek olarak; devlet destekleri ile 3 milyon 500 bin TL’lik makine parkuruna sahip olduklarını söylemiştir. Bunlar haricinde de ihracatlarının on milyon dolar düzeyine eriştiğini bildirmişti. 

İLGİLİ HABERLER