Apple Watch SE 3 Geliyor! Hem de Plastik Kasaya Sahip

Apple Watch SE 3 için çalışmalar sürüyor. Akıllı saatin plastik kasaya sahip olduğu ortaya çıktı.

Apple Watch SE 3, Apple’ın son etkinliğinde tanıtılmadı. Ürünle ilgili yeni bir rapor yayınlandı. İşte Apple Watch SE 3 ile ilgili yeni iddia…

Plastik Kasaya Sahip

Apple'ın 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği iPhone 16 tanıtımında merakla beklenen ürünlerden birisi de plastik kasa içeren Apple Watch SE 3. Yani ekonomik fiyatlı bir akıllı saat modeliydi. Apple Watch Series 10'u tanıtan ve Apple Watch Ultra 2 için yeni renk seçeneğini tüketicilere sunan marka, Apple Watch SE 3’ten hiç söz etmedi.

iPhone 17 Serisi İle Birlikte Çıkacak

Apple 9 Eylül 2024 günü düzenlediği lansmanda iPhone 16 serisi ve diğer pek çok ürününün yanı sıra Apple Watch Series 10 ile de adından bahsettirdi. Apple'ın en fazla satan akıllı saat serisinin yeni üyesi olan ürünün sağladığı tüm özellikler dikkat çekti. Durum böyle iken gözler Apple Watch SE 3 modeline çevrildi.

Tanıtım sonrasında pek çok kişi uygun fiyatlı saat projesinin rafa kalktığını düşündü. Ancak yeni raporlar tam tersini gösteriyor. Apple Watch SE 3'ün geliştirme sürecinde olduğu ve önümüzdeki sene iPhone 17 serisi ile beraber geleceği bildirildi.

Apple Watch SE 3 Çalışmaları Sürüyor

Önümüzde yaklaşık bir sene gibi bir süre olduğundan, Apple’ın yeniden karar değişikliğine gitmesi için geniş bir zaman dilimi bulunuyor. Bu saat modelinin kesin çıkacağı henüz bilinmiyor. Fakat markaya yakın yurt dışı kaynaklar, akıllı saatin geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor.

Alüminyumdan Plastiğe Geçiş Zorluğu

Bloomberg'in raporunda alüminyum bileşenden plastik bileşene geçişin zorlu bir süreç olduğu, bazı maliyet ve kalite problemleriyle karşılaşıldığı vurgulandı. Yine de markanın bu yeni akıllı saat modelini geliştirmeye devam ettiği ve potansiyel olarak 2025 senesinde piyasaya sürüleceği vurgulanıyor. 

Uygun Fiyatlı Olacak

Apple, alüminyumdan plastiğe geçişten sonra hem saatin fiyatını azaltacak hem de çok daha fazla renk seçeneği ile tüketicileri memnun edecek. Benzer bir tablo, aslında iPhone 5c modelinde de yaşanmıştı.

 

İLGİLİ HABERLER