Bekçi Alımı Ne Zaman? Bekçi Alım Tarihleri Nedir?

Bekçi alımı ne zaman yapılacak merak konusu oldu. Peki bekçi alım tarihleri nedir? İşte detaylar…

Bekçi olmak isteyen kişilerin gözleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapacağı alım açıklamalarına çevrildi. Birçok kişi bekçi alımı ne zaman ve bekçi alım tarihleri nedir sorularına yanıt bekliyor. İşte bekçi alımı zamanı hakkındaki detaylar… 

Bekçi Alımı Ne Zaman?

Bekçi alımı için başvurmak isteyen kişiler gerekli şartları bilmelidir. Peki bekçi olmak için gerekenler nelerdir? İşte bekçi olmak için yerine getirilmesi gereken şartlar ve bekçi alım tarihleri…

Günümüz itibariyle 2024 yılı 1. Dönem bekçi alımına ilişkin herhangi bir açıklama yoktur. Bekçi alımı en son 2023 yılında 30 Eylül’de bir yazılı sınav yapılması ile gerçekleştirildi. Bu nedenle bu yıl da Eylül-Ekim tarihlerinde bekçi alımı ile ilgili açıklama yapılması beklenmektedir. Polis Akademisi ve EGM tarafından yapılan duyuruların takip edilmesi önemlidir. 

2024 Zamlı Bekçi Maaşı Ne Kadar?

Gelen maaş zamlarından önce en düşük bekçi maaşı 33.400 TL iken zamlardan sonra 39.849,54 TL oldu. Ortalama bekçi maaşı ise 41.300 TL’den 49.275,03 TL’ye çıktı. En yüksek bekçi maaşı da gelen yüzde 19.31’lik zamdan sonra 52.000 TL’den 59.655 TL dolaylarına geldi. 

Bekçi Olma Şartları

Türkiye Cumhuriyeti’nde bekçi olmak isteyen kişilerin T.C. vatandaşı olması gerekir. Bu bekçi olmak için ilk koşuldur. Adaylar, lise eğitimlerini tamamlamış olmalıdır. Zorunlu askerlik görevi icra edilmelidir. En az 167 boyuna sahip olunmalıdır. Sağlıklı bir vücutta bekçilik için önemlidir. Adayların vücut kitle indeksinin 18-27 arasında olması beklenir. 

Bekçi adaylarının adli sicil geçmişi temiz olmalıdır. Adaylar herhangi bir terör örgütü faaliyetine ve yüz kızartıcı suça karışmamalıdır. Bu durumlar dışında memuriyete ve silah taşınmasında engel bir durum da olmamalıdır. 

Bekçi Ne İş Yapar?

Bekçiler, özel durumlar dışında akşam 22’den sabah 6’ya kadar görev yaparak sokakların, caddelerin, parkların, toplu taşıma araçlarının peronlarının ve bahçelerin güvenliğini sağlamaktan sorumlu kişilerdir. Polis ve jandarma gibi tam yetkili personellere yardım ederler. Zorunlu acil görevlerde bazı suçlara doğrudan müdahale edebilirler. Aynı zamanda silah taşıma ve gerekli durumlarda kullanma yetkileri de vardır. 

İLGİLİ HABERLER