Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu! Alper Gezeravcı Uzay Komutanlığı'na Atandı

Milli Savunma Bakanlığı, Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı bünyesine atandığını açıkladı.

Ülkemizin uzaya gönderdiği ilk astronot Alper Gezeravcı'nın yeni görevi netlik kazandı. Yapılan duyuruya göre Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı, faaliyetlerine Uzay Komutanlığı'nda devam edecek. 

Yeni Görevi Belli Oldu

Alper Gezeravcı, Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan Uzay Komutanlığı'nda görevine devam edecek. Ülkemiz, Alper Gezeravcı ismini Türkiye Uzay Ajansı'nın uzay programını başlatması ile duymuştu. Kurumu ve ülkemizi temsilen uzaya gitmekle görevlendirilen Gezeravcı, bu noktada Türkiye’den uzaya giden ilk kişi olmuştu. 19 Ocak ve 9 Şubat arasında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yer aldı. Milli Savunma Bakanlığı, Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı bünyesine atandığını duyurdu. 

Dünyaya dönüşü sonrasında kendisinin bir sonraki görevi merak ediliyordu. Son olarak MSB, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti. 

Bakanlık Duyurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzay, siber, hava ve deniz alanındaki etkinlik ve caydırıcılığının her geçen gün daha da artırıldığını belirten bakanlık, bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonunu başarı ile tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı emrine atandığını duyurdu. 

Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı’nda nasıl bir çalışma gerçekleştireceği de henüz bilinmiyor. Fakat teknoloji ile ülkemizin uzay programının da sivil ve askeri bakımdan gelişmesi bekleniyor. Aynı zamanda ülkemizin Somali’de de bir uzay üssü kuracağı bilinmektedir. 

Alper Gezeravcı Kimdir?

Alper Gezeravcı, 1979 yılında Mersin’de doğdu. Babasının mesleği nedeni ile pek çok kentte yaşadı. İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği dalında eğitim aldı. Sonrasında da Dayton, Ohio'daki Hava Kuvvetleri Üssü'nde bulunan Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. 

Bir spor tutkunu olan ünlü astronot, yelkencilik, kampçılık, tüplü dalış ve rafting yapmaktan keyif aldığını belirtti. Askeri eğitimi sayesinde çeşitli hayatta kalma eğitimi kurslarına da dahil olmuştur.

Kariyeri İlgi Çekiyor

Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev aldı. T-41, SF-260, F-16, T-38, F-5, KC-135, T-37 dahil olmak üzere birçok uçakla on beş sene boyunca uçuşlar gerçekleştirdi. Türk Hava Yolları'nda 7 yıl boyunca kaptan pilot olarak çalıştı. Ayrıca Adana'daki 10. Üs Komuta Birimi'nde görev yaptı.

İLGİLİ HABERLER