Afra Saraçoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Afra Saraçoğlu, 2 Aralık 1997 tarihinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde doğmuş Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Afra Saraçoğlu kimdir nereli ve kaç yaşında hayranları çok merak etmektedir. Genç yaşında başarılı bir kariyere sahip olan Saraçoğlu, yetenekli oyunculuğu ve güzelliği ile kısa sürede geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Son yılların parlayan yıldızları arasında gösterilen ve çok sevilen oyuncu ile ilgili merak ettiğiniz soruları yanıtlayacağız. 

Afra Saraçoğlu Kimdir? 

Afra Saraçoğlu, 2 Aralık 1997 tarihinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde doğmuş Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Afra Saraçoğlu, çocukluk yıllarını Antalya’da geçirdi. İlköğretim ve ortaöğretimini burada tamamladıktan sonra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünü kazandı. Üniversite yıllarında oyunculuğa ilgi duyan Saraçoğlu, 2016 yılında kariyerinin ilk adımını attı. Annesi tarafından gönderilen bir fotoğraf sayesinde Özcan Deniz tarafından keşfedilen oyuncu, İkinci Şans filmi ile profesyonel oyunculuk kariyerine başladı. Filmde, Nurgül Yeşilçay’ın kızını canlandırarak ilk rol deneyimini yaşamıştır. 

2020 yılında ise Saraçoğlu, Öğretmen dizisinde yer aldı. 2021 yılında ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın yönettiği Yeşilçam dizisinde Çağatay Ulusoy ile birlikte rol aldı. Aynı yıl Cornetto ve Koton markalarının yüzü oldu ve Bir Barda Bir Gece adlı tiyatro oyununda Nurgül Yeşilçay ile birlikte sahne almıştır. 

2022 yılı itibarıyla Star TV’de yayımlanan Yalı Çapkını dizisinde "Seyran Şanlı" karakterini canlandırmaktadır. Bu rol, Afra Saraçoğlu’nun kariyerinde önemli bir adım olarak kabul edilmektedir.

Afra Saraçoğlu, köken olarak Selanik ve Girit’ten gelen bir aileye mensuptur. Özel hayatında da dikkat çeken oyuncu, 2018-2022 yılları arasında oyuncu Mert Yazıcıoğlu ile birliktelik yaşamıştır. 2023 yılında kısa bir süre Mert Ramazan Demir ile ilişki yaşamıştır.

Afra Saraçoğlu Nereli? 

Afra Saraçoğlu nereli sorusunun yanıtı çok fazla aranmaktadır. Sevilen güzel oyuncu Afra Saraçoğlu, aslen Balıkesir’in Edremit ilçesindendir. Ailesi ise Selanik ve Girit kökenlidir. Çocukluk ve gençlik yıllarını Antalya’da geçiren Saraçoğlu, burada eğitim hayatına başlamıştır.

Afra Saraçoğlu Kaç Yaşında? 

Afra Saraçoğlu kaç yaşında merak edenler için de cevap vermek istiyoruz. 2 Aralık 1997 doğumlu olan Afra Saraçoğlu, 2024 yılı itibarıyla 27 yaşındadır. Genç yaşına rağmen Türk televizyon ve sinema sektöründe önemli projelerde yer alarak kendini kanıtlamıştır.

 

İLGİLİ HABERLER