Ali Atay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Dursun Ali Atay, 20 Nisan 1976 tarihinde Rize'de doğan Türk oyuncu, senarist, müzisyen ve film yönetmenidir.

Çok yönlü sanatçı Ali Atay kimdir nereli ve kaç yaşındadır merak ediyor olabilirsiniz. Sizlere ünlü oyuncunun hayatına ilişkin birçok önemli detaydan bahsetmek istiyoruz. Özellikle Mecnun rolü ile gönüllerde taht kuran oyuncu ile ilgili işte tüm detaylar…

Ali Atay Kimdir?

Dursun Ali Atay, 20 Nisan 1976 tarihinde Rize'de doğan Türk oyuncu, senarist, müzisyen ve film yönetmenidir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 1999 yılında mezun olmuştur. Oyunculuk kariyerine çeşitli tiyatro ve dizi projeleriyle başlayan Atay, TRT 1'de yayınlanan ve geniş kitlelerce sevilen Leyla ile Mecnun dizisinde Mecnun Çınar karakteriyle büyük bir çıkış yakalamıştır. Bu dizi sayesinde televizyon dünyasında adından sıkça söz ettirmiştir.

Atay, ayrıca müzisyen kimliğiyle de tanınmaktadır ve Leyla ile Mecnun dizisi ekibiyle birlikte Leyla The Band müzik grubunun vokalistliğini yapmıştır. Sinema kariyerinde de başarılar elde eden Atay, 2014 yılında yönetmen koltuğuna oturduğu Limonata filmiyle sinema dünyasında yönetmenlikte de ne kadar yetenekli olduğunu kanıtlamıştır. Ardından, Ölümlü Dünya ve Cinayet Süsü gibi filmlerle yönetmenliğe devam etmiştir.

Ali Atay, oyunculuk kariyerine Şapkadan Babam Çıktı dizisi ile başlamış ve bu dizide Maksut karakterini canlandırmıştır. En büyük çıkışını ise 2011-2013 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinde Mecnun karakteriyle yapmıştır. Dizi yayından kaldırıldıktan sonra, aynı ekip ile Star TV'de yayınlanan Ben de Özledim dizisinde de kendisini oynamıştır.

Atay, 2014 yılında yönetmenlik kariyerine adım atarak, Limonata filmini yönetmiştir. Ayrıca, Ölümlü Dünya ve Cinayet Süsü gibi filmlerin yönetmenliğini yaparak komedi ve aksiyon türlerinde kendine has bir tarz oluşturmuştur. Masum adlı BluTV dizisinde, usta oyuncularla başrol paylaşmış ve Yusuf Komiser karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

2017 yılında Türkiye'nin Oscar adayı olan Ayla filminde Ali Astsubay karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl Nuh Tepesi filminde de başrol oynamıştır.

Ali Atay Nereli?

Ali Atay nereli sorusuna ayrıca yanıt vermek istiyoruz. Ali Atay, Rize doğumludur. Oyunculuk, yönetmenlik ve müzik kariyerinde başarılarıyla tanınan çok yönlü bir sanatçıdır.

Ali Atay Kaç Yaşında?

Ali Atay kaç yaşında sorusu, çok genç göründüğü için oldukça merak edilmektedir. 20 Nisan 1976 doğumlu olan Ali Atay, 2024 yılı itibarıyla 48 yaşındadır.

İLGİLİ HABERLER