Buğra Gülsoy Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Behiç Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 tarihinde Ankara'da doğmuş, Türk dizi ve film oyuncusu, kısa film yönetmeni, tiyatrocu ve yazardır.

Buğra Gülsoy kimdir nereli ve kaç yaşında sorusu, Bahar dizisi sonrasında özellikle artmıştır. Başarılı oyuncu ile ilgili olarak merak edilen pek çok detay vardır. Bunlar… 

Buğra Gülsoy Kimdir?

Behiç Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 tarihinde Ankara'da doğmuş, Türk dizi ve film oyuncusu, kısa film yönetmeni, tiyatrocu ve yazardır. Çok yönlü bir sanatçı olarak tanınan Gülsoy hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda başarı elde etmiş önemli projelerde yer almıştır. Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik ve yazarlık yetenekleriyle de öne çıkan Gülsoy, çok sayıda ödüllü projede görev almıştır.

2008 yılında Kanal D’de yayınlanan Hepimiz Birimiz İçin adlı dizi ile Türk televizyon izleyicisinin karşısına çıkan Gülsoy, bu diziyle oyunculuk kariyerine önemli bir başlangıç yapmıştır. Ardından Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı Güneşi Gördüm filmiyle beyaz perdeye adım atmıştır. 2009-2011 yılları arasında Unutulmaz dizisinde Tolga karakterini canlandırarak geniş kitlelere ulaşmıştır.

En büyük çıkışını ise 2011-2013 yılları arasında yayınlanan Kuzey Güney dizisindeki Güney Tekinoğlu karakteriyle yapmıştır. Bu dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşan Gülsoy, oyunculuk yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinde Vural karakteriyle de beğeni toplayan oyuncu, sonraki yıllarda Eski Hikaye, Aşk Yeniden, Kızım gibi dizilerde de başrollerde yer aldı.

Buğra Gülsoy’un sinema kariyerinde de dikkat çeken projeleri bulunmaktadır. Derviş Zaim’in yönettiği ve 2010 Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilen Gölgeler ve Suretler filminde rol almıştır. 2013 yılında Mutlu Son, Mahalle, Acı Tatlı Ekşi gibi filmlerde de başrollerde yer almıştır. Bu filmlerdeki performansı hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğeni topladı.

Buğra Gülsoy aynı zamanda yazarlık kariyeriyle de dikkat çekmektedir. "Birinci Kıyamet: Güneşin Battığı Yer" ve "İkinci Kıyamet: Güneşin Doğduğu Yer" isimli romanları yayımlanmış ve okuyuculardan büyük ilgi görmüştür. Yazarlık yolculuğunda, hayal gücü ve hikâye anlatımı becerileriyle edebiyat alanında da kendini kanıtlamıştır.

Buğra Gülsoy Nereli?

Buğra Gülsoy nereli merak edenler için Ankara doğumlu olan Buğra Gülsoy’un babası Niğdeli, annesi ise Erzincanlıdır. Eğitim hayatına da Ankara’da başlayan Gülsoy, tiyatro ve oyunculuk kariyerine de burada adım atmıştır.

Buğra Gülsoy Kaç Yaşında?

Buğra Gülsoy kaç yaşında sorusunun cevabı da oldukça merak edilmektedir. Başarılı oyuncu Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 doğumlu olup 2024 yılı itibarıyla 42 yaşındadır.

İLGİLİ HABERLER