Burçin Terzioğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Burçin Terzioğlu, 9 Mart 1980 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk oyuncudur.

Burçin Terzioğlu kimdir nereli ve kaç yaşında soruları oldukça merak edilmektedir. Gün geçtikçe güzelleşen ve oyunculuk kariyerinde de başarılı işlere imza atan oyuncu ile ilgili merak edilen tüm detayları vermek istiyoruz. 

Burçin Terzioğlu Kimdir? 

Burçin Terzioğlu, 9 Mart 1980 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk oyuncudur. Türk sinema, dizi ve tiyatro dünyasında yıllardır başarılı projelerde yer alan Terzioğlu, kariyerine çocuk yaşta başlamış ve yıllar içinde önemli yapımlarda başrol oynayarak kendini kanıtlamıştır.

İlerleyen yıllarda Yılan Hikâyesi ve Çiçek Taksi dizilerinde rol alarak televizyon dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. 2005 yılında Kadın İsterse dizisindeki "Demet" rolüyle büyük bir çıkış yakalayan Burçin Terzioğlu, 2006-2007 yıllarında Fırtına dizisinde başrol oynayarak izleyicilerden büyük beğeni toplamıştır. Bu dizinin setinde tanıştığı oyuncu Murat Yıldırım ile 2008 yılında evlenmiş, ancak çift 2014 yılında boşanmıştır.

Terzioğlu, 2010-2011 yılları arasında Ezel dizisinde "Azad Karaeski" karakteriyle dikkat çekmiş, ardından Merhamet dizisinde Deniz karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkmıştır. 2015-2017 yılları arasında yayınlanan Poyraz Karayel dizisindeki "Ayşegül Çilingir" rolü ile oyunculuğunda zirve yapmıştır. Bu dizide başrolü paylaştığı İlker Kaleli ile bir süre aşk yaşamış, çift 2018 yılında ayrılmıştır.

2018-2020 yılları arasında Hakan: Muhafız dizisinde "Rüya Erdem" karakterini canlandıran Burçin Terzioğlu, ardından 2019 yılında Kurşun dizisinde başrol oynayarak gazeteci "Leyla Devrim" karakterini başarıyla canlandırmıştır. Aynı yıl Güzelliğin Portresi filminde "Nisan" rolünde yer almıştır. 2021 yılında Exxen platformunda yayınlanan Hükümsüz dizisinde başrol oynamış, aynı yıl Show TV'de yayınlanan Yalancı dizisinde ise "Deniz" karakterini canlandırmıştır.

Burçin Terzioğlu Nereli? 

Burçin Terzioğlu nereli merak edenler için, sevilen oyuncu, İstanbul doğumludur. Ailesi de sanat dünyasında tanınan isimlerdir. Babası Yılmaz Terzioğlu oyuncu, abisi Bülent Terzioğlu yönetmen ve ablası Buket Terzioğlu da oyuncudur. Aileden gelen bu sanatsal birikim, Burçin Terzioğlu’nun oyunculuğa adım atmasında büyük rol oynamıştır.

Burçin Terzioğlu Kaç Yaşında? 

Burçin Terzioğlu kaç yaşında sorusunun cevabına çok şaşırabilirsiniz. Çünkü 9 Mart 1980 doğumlu olan Burçin Terzioğlu, 2024 yılı itibarıyla 44 yaşındadır. Kariyerine çok genç yaşta başlayan Terzioğlu, uzun yıllardır Türk televizyon ve sinema dünyasında aktif olarak yer almaktadır.

İLGİLİ HABERLER