Büşra Pekin Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Elif Büşra Pekin, 30 Haziran 1982 doğumlu Türk oyuncudur.

Bahar dizisi yeni sezon fragmanı sonrasında Büşra Pekin kimdir nereli ve kaç yaşında sorusu sorulmaya başlamıştır. Birçok kişinin merak ettiği güzel oyuncu ile ilgili işte tüm detaylar… 

Büşra Pekin Kimdir?

Elif Büşra Pekin, 30 Haziran 1982 doğumlu Türk oyuncudur. Hem televizyon hem de sinema dünyasında önemli projelerde yer almış olan Büşra Pekin, yetenekli bir komedi oyuncusu olarak tanınmıştır. Özellikle Çok Güzel Hareketler Bunlar programında sergilediği performanslarla geniş bir hayran kitlesi elde etmiştir.

Büşra Pekin, Suudi Arabistan'da doğdu ancak çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir'de geçirdi. Liseyi ABD'de Arkansas Lake Side High School'da tamamladıktan sonra, Türkiye'ye dönüp Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında En Son Babalar Duyar dizisiyle kamera karşısına geçerek oyunculuğa adım attı.

2005 yılında BKM Mutfak ekibine katıldı ve burada büyük bir çıkış yakaladı. Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı komedi programında çeşitli tiplemelerle izleyici karşısına çıktı ve kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edindi. 2009 yılında Neşeli Hayat filmindeki performansıyla dikkat çekerek Sadri Alışık En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Aynı yıl Çok Filim Hareketler Bunlar filminde de rol aldı.

Büşra Pekin, kariyeri boyunca birçok önemli projede yer aldı. Hadi İnşallah filminde Murat Boz ile başrolü paylaşarak büyük beğeni topladı. Ayrıca Mucize, Kolonya Cumhuriyeti, Tatlım Tatlım, Fırıncının Karısı ve Bayi Toplantısı gibi filmlerde de yer aldı. 2022 yılında vizyona giren Dilberay filminde ise ünlü halk müziği sanatçısı Dilber Ay'ı canlandırarak büyük bir başarı elde etti.

Büşra Pekin Nereli?

Büşra Pekin nereli sorusunun cevabı sizleri oldukça şaşırtabilir. Çünkü Büşra Pekin, Suudi Arabistan'da doğmuş, İzmir'de büyümüştür. Babası Selanik göçmeni, annesi ise Ankaralıdır. Eğitim hayatının bir bölümünü Türkiye'de, bir bölümünü ABD'de tamamlamıştır.

Büşra Pekin Kaç Yaşında?

Büşra Pekin kaç yaşında merak edenler de yine almış oldukları cevap ile ilgili şaşırabilir. 30 Haziran 1982 doğumlu olan Büşra Pekin, 2024 yılı itibariyle 42 yaşındadır. Yaşına rağmen oldukça genç görünen oyuncu, gün geçtikçe de güzelleşmekte ve gençleşmektedir. 

İLGİLİ HABERLER