Kızılcık Şerbeti’nin Aposu Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir?

Ahmet Mümtaz Taylan 12 Eylül 1965 tarihi doğumlu Türk oyuncu ve aynı zamanda yönetmendir.

Kızılcık Şerbeti’nin Aposu Ahmet Mümtaz Taylan kimdir ve nerelidir merak ediyor olabilirsiniz. Usta oyuncu birçok önemli projede yer almıştır. Durum böyle olunca da popülerliğini hiç yitirmemiştir. Son olarak rol aldığı Kızılcık Şerbeti Apo rolü ile gündeme oturmuştur. Özellikle dizide rol alan Settar Tanrıören’in sağlık sorunları sebebiyle yerine gelmesi sonrasında hem tepkiler oluşmuş hem de pek çok kişi kısa sürede yeni Apo karakterini benimsemiştir. Tabi bunda Ahmet Mümtaz Taylan’ın muhteşem oyunculunun etkisi büyüktür. 

Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? 

Ahmet Mümtaz Taylan 12 Eylül 1965 tarihi doğumlu Türk oyuncu ve aynı zamanda yönetmendir. Ankaralı usta oyuncu Devlet Tiyatro’nda da hem oyuncu hem de idareci olarak görev almıştır. Çocukluk ve gençlik yılları babasının mesleği sebebi ile pek çok şehirde geçmiştir. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü 1989 yılında tamamladıktan sonra oyunculuk hayatına adım atmıştır. 

Pek çok projede yer alan Ahmet Mümtaz Taylan Leyla ile Mecnun dizisinde canlandırdığı İskender karakteri ile gönüllere taht kurmuştur. Türkiye’de başarılı bir oyunculuk kariyerinin ardından 1993-1994 tiyatro zamanında Almanya’da yer alan Theater an Der Ruhr'da, Alman yönetmen Roberto Ciulli ile çalışmıştır. Tiyatrolarda oyuncu kimliğinden ziyade yönetmen kimliği her zaman öne çıkmıştır. Kariyeri boyunca pek çok önemli projede yer alan Ahmet Mümtaz Taylan 2022 yılı itibariyle Empati isimli programı yapmaya başlamıştır. Son olarak Kızılçık Şerbeti’nde Apo karakterine rol vermeye başlamıştır. 

Ahmet Mümtaz Taylan eşi Ayçin İnci ile 2007’de hayatını birleştirmiş ve bu evlilikten de Ayşe Dilan adında bir kız çocuğuna sahip olmuştur. Çift karşılıklı anlaşma ile evliliklerini 2012 yılında sonlandırmıştır. 

Ahmet Mümtaz Taylan Nereli? 

Ahmet Mümtaz Taylan nereli merak edenler için, cevap vermek istiyoruz. Usta oyuncu Ankara doğumludur. Yanı kısacası Ankaralıdır. Annesi Çerkes kökenli babası ise Arnavut kökenlidir. 

Ahmet Mümtaz Taylan Kaç Yaşında? 

Ahmet Mümtaz Taylan yaşı merak edilen bir diğer önemli konudur. Usta oyuncu 1965 doğumludur. Güncel olarak 59 yaşındadır. Tecrübesi ve yeteneği ile yer aldığı pek çok projede başarılı olmaya devam etmektedir. 

 

İLGİLİ HABERLER