20.09.2024
weather
23°
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
TikTok
YouTube
Sondakikam Gündemden Haberler 2025 Asgari Ücret Artışı! 7.000 TL Enflasyon Farkı Kapıda!

2025 Asgari Ücret Artışı! 7.000 TL Enflasyon Farkı Kapıda!

Asgari ücretlilere yönelik kritik bir gelişme yaşandı. 2025 yılı için en az 7.000 TL enflasyon farkı zammı geliyor. Milyonlarca çalışan, Ocak ayında yapılacak zammı heyecanla bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2025 Asgari Ücret Artışı! 7.000 TL Enflasyon Farkı Kapıda!

Temmuz ayında ek zam talep eden 8 milyondan fazla asgari ücretli, umduklarını bulamamıştı. Bu nedenle, yeni yılın başlangıcıyla birlikte asgari ücretin ne kadar artacağına dair beklentiler yükseliyor. Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret için ilk ipuçları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Zam Süreci Başlıyor

Yeni asgari ücreti belirlemek için yasal çerçevede Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması gerekecek. Bu komisyon, 5 hükümet, 5 işçi ve 5 işveren temsilcisinden oluşuyor ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir araya getiriliyor. Aralık ayında toplanarak zam oranlarını belirleyecek olan komisyonun, yıl sonuna kadar kararını vermesi bekleniyor.

2025 Asgari Ücret Beklentileri

Ocak 2024'te asgari ücret %49,11 artışla 17.002 TL olarak belirlenmişti. Ancak, bu yıl sadece tek bir zam olacağı vurgulanmıştı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program kapsamında yıl sonu enflasyon tahmininin %41,5 olduğu belirtildi. Bu durumda, enflasyon oranına göre yapılacak yeni zamla birlikte asgari ücretin 24.058 TL’ye ulaşması öngörülüyor.

Refah Payı Talepleri

Çalışanların yaşadığı geçim sıkıntısı, refah payı talep etmelerine neden oldu. Eğer bu talepler kabul edilirse, asgari ücret zammı daha da yükselebilir. Ancak, kesin rakamlar için Aralık ayına kadar beklemek gerekecek; zira son kararı Asgari Ücret Tespit Komisyonu verecek.

Bu gelişmeler, asgari ücretli çalışanları ve emeklileri yakından ilgilendirirken, yeni yılın başlangıcıyla birlikte piyasalarda da hareketliliğe neden olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fırtına Kapıda: Yatırımcılar Dikkat!

Fırtına Kapıda: Yatırımcılar Dikkat!