20.09.2024
weather
23°
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
TikTok
YouTube
Sondakikam Gündemden Haberler MasterChef'in Gizli Silahı! Steak Diane Tarifiyle Şef Olmanın Kapılarını Aralayın

MasterChef'in Gizli Silahı! Steak Diane Tarifiyle Şef Olmanın Kapılarını Aralayın

MasterChef Türkiye'de heyecan dorukta! Bu bölümde yarışmacılar, adeta gastronomi dünyasının yıldızını parlatacak bir tarifle karşımıza çıktı: Steak Diane! Peki, bu efsanevi yemeği kendi mutfağınızda nasıl yaratabilirsiniz? İşte sırları!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MasterChef'in Gizli Silahı! Steak Diane Tarifiyle Şef Olmanın Kapılarını Aralayın

Steak Diane, zengin aroması ve yumuşak dokusuyla lezzet tutkunlarının kalbini fethediyor. Misafirlerinizi büyülemek için bu tarif tam bir başyapıt! MasterChef yarışmacılarının sergilediği ustalığı evinizde de yakalayabilirsiniz. Hazır mısınız?

Malzemeler: Usta Şef Olmanın İlk Adımı

1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 adet dana bonfile madalyonu (3/4 inç kalınlığında dövülmüş)
Koşer tuzu
Taze çekilmiş karabiber
1 küçük arpacık soğanı (kıyılmış)
1 diş sarımsak (kıyılmış)
1/4 pound düğme mantarı (1/4 inç kalınlığında dilimlenmiş)
1/4 su bardağı konyak veya brendi
2 çay kaşığı Dijon hardalı
1/4 su bardağı krema
1/4 su bardağı dana demiglace
2 çay kaşığı Worchestershire sosu
1 yemek kaşığı ince kıyılmış yeşil soğan
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze maydanoz
Tabasco veya acı sos (isteğe bağlı)
Adım Adım: Mükemmel Steak Diane Hazırlama Rehberi
Yağları Isıtın: Büyük bir tavada tereyağını sızma zeytinyağı ile eritin.
Eti Pişirin: Dana bonfile madalyonlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Yüksek ateşte, altı hafif kızarana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Ardından çevirip 45 saniye daha pişirin. Eti bir tabağa alıp folyo ile örtün.
Soğan ve Sarımsağı Ekleyin: Tavaya arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 20 saniye pişirin.
Mantarları Kızartın: Dilimlenmiş mantarları ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
Ateşle Şov: Tencereyi ocaktan alın ve konyak ekleyin. Uzun bir kibritle dikkatlice ateşleyin! Alevler sönünce hardal ve kremayı ekleyin, karıştırarak 1 dakika pişirin.
Sosu Tamamlayın: Dana demiglace sosunu, Worchestershire sosunu, yeşil soğanı ve maydanozu ekleyin. Tuz, karabiber ve acı sos ile tatlandırın.
Servis Zamanı: Eti ve biriken suyu tencereye ekleyin, kaplamak için çevirin ve 1 dakika daha ısıtın. Tabaklara aktarın, üzerine sosu kaşıklayın ve hemen servis edin.
 

Şef Olmaya Bir Adım Daha Yaklaşın!


Bu tarifle evinizde bir MasterChef gibi hissedecek, misafirlerinizi büyüleyeceksiniz! Steak Diane ile sofralarınıza şıklık ve lezzet katmak için hemen mutfağa girin! Bu eşsiz deneyimi kaçırmayın!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlere Büyük Destek! Faizsiz Krediler ve Genişletilmiş Kriterler

Gençlere Büyük Destek! Faizsiz Krediler ve Genişletilmiş Kriterler