Son dönemde Türkiye'deki gıda fiyatlarındaki artış ve enflasyon, vatandaşları zorlarken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, koyun etinin daha fazla tüketilmesi gerektiğini savundu. Nebati, “Birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor. Koyun eti yağlı, koyun eti güzeldir. Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir.” şeklindeki açıklamalarıyla dikkat çekti.
Koyun Eti Neden Tercih Edilmiyor?
Nebati, Türkiye'deki damak tadının değiştiğini ve koyun etinin ucuz olmasına rağmen tercih edilmediğini belirtti. Koyun etinin kokusunun, bazı kesimler tarafından olumsuz bulunduğunu ifade eden Nebati, bunu değiştirmek gerektiğini savundu. “Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım” diyerek, toplumun bu konuda bir algı değişikliği yaşaması gerektiğini söyledi.
Mersin’de Hayvancılıkta İlerleme
Bakan Nebati, açıklamalarında ayrıca Mersin’de hayvancılık sektörünün iyiye gittiğini belirtti. “Koyun ve keçilerimizle hayvancılığımızla Mersin’de en iyi yerlere gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüteceğiz.” diyerek, bölgede hayvancılığın daha da gelişeceğini müjdeledi.
Et Fiyatları Türkiye’yi Zorluyor
Türkiye'de et ve gıda fiyatları son dönemde büyük bir artış gösterdi. Kasaplarda kırmızı et ve kıyma fiyatları 300 liraya yaklaşırken, yurttaşlar Et ve Süt Kurumu'ndan daha uygun fiyatlarla et alabilmek için kuyruğa giriyor. Bu zorlu koşullarda Nebati'nin koyun eti önerisi, gıda fiyatlarındaki artışa bir çözüm olarak gösteriliyor.