2023 yılında Eylül ayında halka arıza çıkan Reeder firması geçtiğimiz Mart ayında kaliteli bir yükselişe büründü. Ardından güçlü bir satış dönemi başladı. Ancak bu durum uzun sürmedi.
Reeder'da Hissedar Depremi!
Geçtiğimiz haftaki verilere bakıldığında bilançoyu net olarak görebilmek mümkündü. Son zamanların en düşük seviyelerine kadar geriledi. Reeder teknoloji hisseleri özellikle 11 Ekim günü yapılan merkezi kayıt kuruluş duyurusu ile farklı bir pozisyona büründü.
Şirket Rekora İmza Attı!
Şirket ortakları borsada işlem görmeyen nitelikteki milyonlarca lotluk hissesini borsada işlem gören tipe dönüştürme başvurusunda bulundu. Gözler Reeder firmasına çevrildi. Şirket payları borsada işlem gördüğünden itibaren ilk kez böyle bir hamle gerçekleşti ve gelinen son noktada süreç içerisinde Reeder teknoloji hisseleri halka arz edildiği dönem itibariyle ilk kez 6 haftalık bir rekora imza attı.
Değer Kaybı Yüzde 50'ye Yaklaştı!
2 Eylül tarihinde %8,37 oranında olan düşüş 30 Eylül'de %13,41'e kadar dayandı. 22 Temmuz'dan itibaren tam 12 hafta boyunca üst üste değer kaybetti. Reeder’ın tarihteki ilke imza attığı bu durum 6 haftalık toplam sürecin sonunda değer kaybını %39'a kadar ulaştırdı.
Reeder Teknoloji Hissedarları Listesi
Reeder teknoloji hisselerinde ortaklığı bulunanlar ve borsada satılabilir pozisyona dönüştürmek için başvuru yapan ortakların isimleri ve değerleri aşağıdaki listeden incelenebilir:
- Aziz Köseoğlu: 28 milyon 450 bin lot
- Fatma Sibel Çöl: 28 milyon 450 bin lot
- Muratcan Doğrul: 27 milyon 154 bin lot
- Mustafa Barlık: 3 milyon 150 bin lot
- Müşerref Sezen Saral: 28 milyon 450 bin lot
- Süreyya Saral: 28 milyon 450 bin lot
- Uygar Saral: 28 milyon 450 bin lot
- Yusuf Çelenk: 15 milyon