19.09.2024
weather
23°
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
TikTok
YouTube
Sondakikam 5n1k İçerikleri 2024 KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvurusu yapmak genel olarak oldukça basittir. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 KYK yurt başvurusu ilk tercihlerinde üniversiteye yerleşen öğrenciler tarafından zaten yapıldı. Ancak ek yerleştirme sonuçlarını bekleyen aday öğrenciler henüz gerçekleştirmediği için, doğal olarak KYK yurt başvurusu nasıl yapılır merak etmektedir. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak öncelikle 2024-2025 yılı için yurt başvurularının başladığını duyurmuştur. Peki henüz yapmamış olanlar nasıl yurt başvurusunda bulunacak, birlikte inceleyelim. 

2024 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başladı?

2024-2025 KYK yurt başvuruları üniversiteye yerleşen öğrenciler tarafından heyecanla beklenmiştir. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte de yurt başvuruları alınmaya başlanmıştır. 2024-2025 dönemi için KYK yurt başvuruları 20 Ağustos itibariyle başlamıştır. Bu tarihten itibaren üniversitelere yerleşen öğrencilerin başvuruları alınmaya başlamıştır. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’da öğrencilerin KYK başvurularının alınmaya başlandığını duyurmuştur. Başvurular alınmaya başladı ve YKS tercihleri ile yurtlara yerleşen öğrenciler açıklandı. Peki ek tercihler ile üniversiteye yerleşen öğrenciler, onlar için de KYK yurt başvurularından bahsetmek istiyoruz. 

KYK Yurt Başvuruları Nasıl Yapılır? 

KYK yurt başvurusu yapmak genel olarak oldukça basittir. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Öğrencilerin bu sebeple öncelikle PTT şubelerinden E-Devlet şifresi alması gerekmektedir. E-devlet şifresi aldıktan sonra, online olarak kolayca yurt başvurusuna başlayabilirler. E-devlet üzerinden arama kısmına KYK yurt başvurusu yazılarak, başvuru ekranına girilir. Sizlerden istenen bilgileri doldurduktan sonra da başvuru kaydedilir. Yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak, sizler de kolayca KYK yurt başvurusunu yapabilirsiniz. 

2024-2025 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

2024-2025 yılı KYK yurt ücretleri başvuru yapacak olan öğrencileri ve velileri yakından ilgilendirmektedir. Özellikle ülkemizde konut fiyatlarındaki yüksek artış, KYK yurt ücretleri konusunda da korkutmaktadır. Geçen yıla oranla güncellenen ve doğal olarak zamlanan KYK yurt ücretleri şöyledir: 

  • TİP 517,50 TL
  • TİP 607,50 TL
  • TİP 607,50 TL
  • TİP 720 TL
  • TİP 765 TL
  • TİP 855 TL
  • KKTC 1.125 TL

Başvuru yapacak olan öğrenciler arasında, şehit eşleri, çocukları ve bekar kardeşler var ise onlardan ücret alınmamaktadır. Ek olarak Gazi ve gazi çocukları, lise ve dengi öğrenimlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınanlar ve devlet koruması altında olanlardan da KYK yurt ücreti alınmamaktadır. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DGS 2024 Tercihleri Ne Zaman?

DGS 2024 Tercihleri Ne Zaman?