Evde kolay lahmacun nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Türk mutfağında son derece popüler bir tarif olması sebebiyle, pek çok kişi Lahmacunun en doğru tarifini aramaktadır. Durum böyle olunca bizlere de bu tarihi bulmak ve sizlere sunmak düşmüştür. Sizler de evinizde kolay ve lezzetli lahmacun yapmak istiyorsanız, yazımızdan bu konuda bilgi alabilirsiniz.
Lahmacun İçin Gerekli Malzemeler
Lahmacun için gerekli malzemeler mutlaka doğru şekilde temin edilmelidir. Sonuç olarak bu tip lezzetlerde doğru tadın yakalanması için malzemelerin ölçüsü çok önemlidir. Hem ölçü hem de doğru ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Bu eşsiz lezzet için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:
Hamur için:
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı İçin:
- 250 gr kıyma (orta yağlı)
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
- 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?
Evde lahmacun yapmak için takip edilmesi gereken bazı adımlar vardır. Bu adımları doğru şekilde yaptığınızda, çok lezzetli lahmacunlar hazırlayabilirsiniz. Buna göre adım adım lahmacun hazırlanması aşağıdaki gibidir:
- Hamurun Hazırlanması: Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Daha sonrasında mayayı, şekeri, zeytinyağını ve ılık suyu ekleyin. Yavaş yavaş kenarlardan un alarak yoğurmaya başlayın. Tuzunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- İç Harcın Hazırlanması: Geniş bir kâseye kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, domates ve ince doğranmış biberleri ekleyin. Ayrıca maydanozu, salçaları ve baharatları da ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Lahmacunların Şekillendirilmesi: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın. Bezeleri un serpilmiş tezgâhta merdane ile ince yuvarlak olacak şekilde açın.
- İç Harcın Yayılması: Açtığınız hamurların üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan ince bir tabaka halinde sürün. Her tarafına eşit şekilde yayın.
- Pişirme: Lahmacunları, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika, hamur pişip üzeri kızarana kadar pişirin. Alternatif olarak, döküm tava veya geniş bir teflon tavada da pişirebilirsiniz. Tavayı önceden ısıtıp, lahmacunu arkalı önlü pişirin.
Bu adımları takip ederek, sizler de evde lahmacun yapabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun…