Binali Yıldırım Anjiyo Oldu! Binali Yıldırım’ın Sağlık Durumu Nasıl?

Binali Yıldırım’ın anjiyo operasyonu geçirdiği öğrenildi. Peki Binali Yıldırım’ın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı ve ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, bir operasyon geçirdi. Yıldırım, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo oldu. 

Binali Yıldırım Anjiyo Oldu!

Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı Binali Yıldırım, anjiyo operasyonu geçirdi. Operasyon, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. İşlemin başarılı bir şekilde tamamlandığı aktarıldı. Binali Yıldırım’a 4 stent takıldı.

Stent Takıldı

Binali Yıldırım, dün getirildiği hastanede anjiyo oldu. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki operasyon başarıyla tamamlandı. Operasyon ile Binali Yıldırım’a dört tane stent takıldığı öğrenildi. Binali Yıldırım’ın sağlık durumunun iyi olduğu söylendi. Ancak Yıldırım henüz taburcu olmadı. 

Binali Yıldırım Kimdir?

Binali Yıldırım, mühendis, siyasetçi ve ülkemizin 27’nci ve son başbakanı olarak tanınır. 28’inci TBMM başkanı ve AKP üçüncü genel başkanıdır. AKP genel başkanlığı ve başbakanlık görevine Mayıs 2016’da başlamıştır. Başbakanlık görevinden evvel 2002-2013 ve 2015-2016 döneminde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev almıştır. Aynı zamanda 2014 ve 2015 seneleri arasında Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapmıştır. 

Binali Yıldırım, ilkokulu Kayı köyünde, ortaokulu 1970 senesinde Piri Reis Ortaokulunda, liseyi de 1973’te Kasımpaşa Lisesi’nde tamamladı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitim aldı. Burada Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Öte yandan bu bölümde yüksek lisans eğitimi de almıştır. Sonrasında da 1978 ve 1993 seneleri arasında Türkiye Gemi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde farklı departmanlarda yöneticilik görevini üstlendi. 

İyi derece Fransızca ve İngilizce bilmektedir. 1975 senesinden beri emekli öğretmen Semiha Yıldırım ile evlidir. Üç çocukları vardır. Çocukları Büşra, Ahmet ve Erkam ismindedir. Ayrıca Binali Yıldırım’ın beş torunu vardır. Kendisi ve eşi 3 Eylül 2024’te COVİD-19’a yakalanmıştır. 

Binali Yıldırım Nereli?

Dursun Bey ile Bahar Hanım’ın yedi çocuğundan ikincisi olarak Sivas Suşehri’nde doğdu. Çocukluğu ise Refahiye’nin Kayı köyünde geçmiştir. Büyükleri ise Ağrı ilinin Eleşkirt ilçesinin Aktarla köyündendir. Binali Yıldırım, henüz on altı yaşındaki iken 38 yaşındaki annesini kaybetmiştir. 

İLGİLİ HABERLER