BMW’den Dikkat Çeken Atak! Yepyeni Bir Teknolojiyi Benimsiyor

BMW Group, Toyota Motor Corporation ile iş birliğine imza attı. Marka, yakıt hücreli elektrikli araçlar hususunda önemli bir ilerleme kaydetti.

BMW, yeni nesil yakıt hücresi teknolojisi geliştirmeye başlıyor. Alman otomotiv devinin bu iş birliği dahilinde 2028’de ilk seri üretim yakıt hücreli otomobili piyasaya giriş yapacak. 

Toyota Motor Corporation İle İş Birliği

BMW Group ve Toyota Motor Corporation, önemli bir iş birliğinde bir araya geliyor. Her iki marka da, hidrojen mobilitesinin erken aşamada yaygınlaşmasını pratik hale getirmek ve ekonomik uygulanabilirliğini desteklemek amacı ile çalışmalarını bir üst noktaya ulaştırıyor. Bu bağlamda hem ticari hem de binek otomobiller için yeni bir güç aktarma teknolojisi tasarlanacak. 

Hidrojen Mobilitesinin Tam Potansiyelini Ortaya Çıkaracak

İş birliği dahilinde Toyota Motor Corporation ve BMW Group, hidrojen mobilitesinin maksimum potansiyelini açığa çıkarmak için hem binek araçlar hem de ticari araçlar için yeni nesil güç aktarma teknolojisi tasarlayacak.

Elektrikli Araç Şarj Altyapısı Genişletilecek

Bütün mobilite uygulamaları için bir yakıt ikmali altyapısının oluşturulmasını içeren özel teknoloji ile hem elektrikli araç şarj altyapısının genişletilmesi hem de hidrojen yakıt ikmali teşvik edilecek. 

Yakıt Hücresi Teknolojisinin Maliyetleri Azalacak

Güç aktarma birimlerinin toplam hacmi birleştiği zaman önemli bir gelişme söz konusu hale gelecek. Bu durumda yakıt hücresi teknolojisinin maliyetleri de minimize edilecek. Geliştirilen özel teknolojiler, hem Toyota hem de BMW modellerinde kullanılacak. Müşterilere sunulan FCEV seçenekleri de artış gösterecek. 

Yeni Modeller 2028'den İtibaren Piyasada Olacak

BMW Group, Toyota Motor Corporation iş birliği tüm dünyada ilgi çekiyor ve bu iki markanın teknolojik gelişmeleri ürünlerine uygulamaları, dikkatle takip ediliyor. BMW markası, iX5 Hydrogen pilot filosu global çapta test edildikten sonra bu teknolojiyi seri üretim aşamasına taşıyacak. Böylece yenilikçi otomobiller, tüketicilerle buluşacak. 

Öte yandan Hidrojen Yakıt Hücreli güç aktarma teknolojisi barındıran seri üretim BMW araçlar, 2028’den itibaren piyasadaki yerini alacak. Toyota tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Aynı zamanda Hidrojen Yakıt Hücreli güç aktarma teknolojisine sahip olan BMW markalı otomobillerin Türkiye’ye ne zaman geleceği ile ilgili de bir açıklama yapılmış değil. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda haberimizde yer vereceğiz. 

İLGİLİ HABERLER