ÇSGB Sonunda Duyurdu! KPSS Şartsız Yeni Kamu Personel Alımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 4/B sözleşmeli kamu personeli alımı için başvuruları açtı. Bilişim alanında 9 yeni personel alınacak ve KPSS şartı aranmayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), 4/B sözleşmeli kamu personeli alımı için başvuruları açtı. Bakanlık, bilişim alanında 9 yeni personel alımını duyurdu. Bu alımlarda KPSS şartı aranmayacak ve başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

KPSS Zorunluluğu Yok

Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, kamu personeli alımında KPSS puanı şartının aranmayacağı belirtildi. KPSS puanı olmayan adayların değerlendirmede 80 puan baz alınacak. Bu durum, KPSS sınavına girmemiş veya yeterli puan alamamış adaylar için önemli bir fırsat sunuyor.

Kimler Başvurabilir?

Başvurulara katılabilmek için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca askerlik çağına gelmiş adayların askerlikle ilişiği bulunmaması ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hastalığı bulunmaması gerekiyor.

Aranan Nitelikler

Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Endüstri Mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekiyor. (Bu kadrolar için maaş kat sayı farkı yoktur.)

Yukarıdakilerin dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir (Bu kadrolar için sadece 2 kat maaş ödenecektir.)

Başvuru Ünvanları ve Maaşlar

Çalışma Bakanlığı, çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapacak. Başvuru ünvanları ve maaşları şu şekilde:

Java Kurumsal Mimarı (1 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 4 katına kadar

Kıdemli Bilgi Güvenliği Takım Lideri (1 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 4 katına kadar

Kıdemli Sistem Uzmanı (1 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 4 katına kadar

Kıdemli .Net Yazılım Uzmanı (1 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 3 katına kadar

Sistem Uzmanı (2 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katına kadar

Bilgi Güvenliği Uzmanı (1 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katına kadar

İş Analisti (1 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katına kadar

Frontend Yazılım Uzmanı (1 Kişi): Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katına kadar. 1 kat maaş ortalama 41 bin TL’dir.

Başvuru Süreci

Başvurular 11 Eylül ile 25 Eylül 2024 tarihleri arasında saat 23:59:59'a kadar e-Devlet üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden yapılabilecek. Çalışma Bakanlığı'nın KPSS şartını kaldırma kararı, kamuya hizmet etmek isteyen birçok kişi için önemli bir fırsat sunuyor. Özellikle bilişim alanında kariyer yapmak isteyenler için bu alım, değerlendirilmesi gereken bir seçenek.

Başvuru kılavuzu: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/09/20240911-4-7.pdf

İLGİLİ HABERLER