Faizsiz Evlilik Kredisi Projesine Bir İl Daha Eklendi! İşte Kredi Paketinin Geçerli Olduğu Şehirler

Faizsiz evlilik kredisi hangi illerde geçerli? Faizsiz evlilik kredisi ne kadar? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı kredi projesi ilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde projeye üç il eklenmişti. Son açıklamaya göre bir şehir daha projeye eklendi. Peki Faizsiz evlilik kredisi ne kadar? Aile ve Gençlik Fonu hangi illerde geçerli? Ayrıntıları açıklıyoruz.

Evlenecek Çiftlere Faizsiz Evlilik Kredisi

Faizsiz evlilik kredisi, evlenecek çiftlere devlet tarafından sağlanan, herhangi bir faiz yükü olmadan verilen bir destektir. Bu kredi sayesinde çiftler, evlilik hazırlıkları sırasında karşılarına çıkan mobilya, ev eşyası, düğün masrafları gibi önemli giderleri daha kolay bir şekilde karşılayabilirler. 

Evlilik, önemli bir mali yük getirebilir. Faizsiz kredi, bu yükü azaltarak çiftlerin daha rahat bir başlangıç yapmalarını sağlar. Devlet, bu tür desteklerle gençlerin evlenme kararını almalarını teşvik eder ve böylece toplumun temel yapı taşı olan aileyi güçlendirmeyi hedefler.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Kadar?

Aile ve Gençlik fonu projesi dahilinde evlenecek çiftlere kredi imkanı sunuluyor. Kredinin tutarı ise 150 bin TL. Bu kredi, faizsiz olarak veriliyor. Kredi için başvurular devam ediyor. İlk olarak deprem bölgelerinde başlayan projeye, doğurganlık hızının düşük olması sebebi ile üç kent daha ilave edilmişti. Yapılan son açıklama neticesinde, bir şehrin daha projeye dahil edildiği duyuruldu. 

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödeme Planı Nedir?

Faizsiz evlilik kredisinin ödeme planı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aile ve Gençlik Fonu dahilinde kredi başvurusu onaylanan vatandaşlara toplam 48 ay vadeli, iki sene geri ödemesiz 150 bin TL kredi desteği veriliyor. 

Faizsiz Evlilik Kredisi Hangi Şehirler İçin Geçerli?

Vatandaşlar, faizsiz evlilik kredisinin geçerli olduğu şehirleri öğrenmek istiyor. Evlilik kredisi projesi deprem bölgesi olan Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri için geçerliydi. Fakat Bakan Göktaş’ın duyurusuna göre yurt genelinde doğurganlık hızının minimum olduğu Zonguldak, Bartın ve Karabük şehirlerinde de koşulları karşılayan çiftlere kredi desteği verilecek. Ayrıca Osmaniye de kredi projesine dahil edildi. 

İLGİLİ HABERLER