Fotoğraflarınız Tehlikede Olabilir! Yeni Bir Kötü Amaçlı Yazılım Bulundu

Android telefonlar için tehlike kapıda! Yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit edildi.

Android işletim sistemine sahip cihazları hedefleyen SpyAgent adlı bir kötü amaçlı yazılım bulundu. Bu yazılım, telefonlardaki fotoğrafları tehlikeye atıyor. Çünkü telefonlardaki fotoğrafları görüntüleme gibi özelliklere sahip. 

SpyAgent İsimli Kötü Amaçlı Yazılım Keşfedildi

Dünyanın en çok tercih edilen güvenlik firmalarından McAfee, Android telefon kullanıcılarını ilgilendiren bir duyuru yaptı. Şirket, Android telefonları hedefleyen yeni bir kötü amaçlı yazılımın bulunduğunu bildirdi. İddiaya göre SpyAgent adlı bu kötü amaçlı yazılım, telefonlardaki fotoğraflarda bulunan metinleri analiz ediyor. 

Görüntülerdeki Şifreleri Analiz Etme Özelliğine Sahip

McAfee tarafından yapılan duyuruya göre SpyAgent adlı kötü amaçlı yazılım, Android telefonlarda bulunan bütün görüntülere erişebiliyor. Sonrasında bu görüntülerde tüm verileri çekebiliyor. Fotoğraflarda bulunan metinleri analiz edebildiği bilinen yazılımın, özellikle de şifrelerinin ekran görüntülerini alan kişileri tehdit ettiği belirtiliyor. 

Sahte Uygulamalara Entegre Ediliyor

McAfee firmasına göre bilgisayar korsanları, SpyAgent'ı sahte uygulamalara entegre ediyor. Böylece cihazlara indirilmesini sağlıyor. Bu süreçte daha çok finans, bankacılık ve resmi işlemler için kullanılan uygulamaları tercih eden bilgisayar korsanları, kişilere sahte SMS’ler ileterek tasarladıkları uygulamaların yüklenmesini mümkün kılıyor. Telefonlara bu sayede sızan ve çeşitli bilgileri ele geçiren kötü amaçlı yazılım, depolama alanında yer alan görüntüleri kolay bir şekilde analiz edip içinde yer alan metinleri kopyalıyor. 

Güney Koreli Kullanıcılar Daha Çok Risk Altında

Gerçekleştirilen araştırmalar dahilinde SpyAgent isimli kötü amaçlı yazılımın şimdiye dek kaç Android cihaz kullanıcısını etkilediği henüz belirlenemedi. Fakat McAfee firması, kötü amaçlı yazılımın ağırlıklı olarak Güney Koreli kişileri hedeflediğini, bundan dolayı saldırı dalgasının yerel olabileceğini söylüyor. 

Tahminlere göre bu yeni özel yazılım, şimdiye kadar 280 civarı uygulamanın sahte sürümüyle beraber pek çok kullanıcının cihazına sızmış durumda. Eğer ki Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyor iseniz saldırılardan kendinizi korumak amacı ile bilmediğiniz kaynaklardan iletilen SMS’lerdeki bağlantılara kesinlikle tıklamamalısınız. Ayrıca, cihazınıza yükleyeceğiniz uygulamalar için yalnızca Google Play Store'u tercih etmelisiniz. 

İLGİLİ HABERLER