KPSS'ye Gerek Yok! Dışişleri Bakanlığı'nda Kariyer Şansı

Dışişleri Bakanlığı, 2024 yılında 200 Aday Meslek Memuru alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartı aranmayan alımda, adayların belirli bir yabancı dil yeterlilik sınavından geçmeleri ve diğer başvuru koşullarını karşılamaları gerekiyor.

Kariyer hayallerinizi uluslararası arenada gerçekleştirmek istiyorsanız, işte kaçırılmayacak bir fırsat. Dışişleri Bakanlığı, 2024 yılı için 200 Aday Meslek Memuru alımı yapacağını duyurdu. En dikkat çekici detay ise, bu alım için KPSS şartı aranmaması!

Dışişleri'nde Kariyer Yolu Açılıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Türk dış politikasının oluşturulması ve uygulanmasında görev alacak 200 Aday Meslek Memuru, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında yurtdışında Türkiye’yi temsil edecek diplomatik kariyer memurları olarak görev yapacaklar.

KPSS Yok, Yabancı Dil Şart!

Adayların belirli yabancı dil yeterliliklerine sahip olması ve yaş, eğitim gibi diğer şartları karşılaması gerekiyor. Başvuru yapılabilecek diller arasında İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça gibi birçok dil bulunuyor. Adayların Yabancı Dil Sınavı (YDS) veya e-YDS’den belirli bir puan almış olmaları büyük önem taşıyor.

Kimler Başvurabilir?

Başvuru yapacak adayların 01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve en az dört yıllık lisans eğitimi almış olmaları gerekiyor. Eğitim şartları arasında uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, hukuk, iktisat gibi sosyal bilimler alanları öne çıkıyor.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 10 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde prestijli bir kariyer hedefleyen ve yabancı diline güvenen tüm adaylar için bu büyük fırsatı kaçırmamak büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER