Milli Basketbolcu İlkan Karaman’dan Üzen Haber! Hayatını Kaybetti

34 yaşındaki milli basketbolcu hayatını kaybetti. Karaman’ın trafik kazası nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Eski milli basketbolcudan üzen haber geldi. İlkan Karaman trafik kazası nedeniyle vefat etti. 

İlkan Karaman Trafik Kazasında Öldü

1990’da dünyaya gelen İlkan Karaman, TOFAŞ altyapısında yetişen bir basketbolcu. Kariyerinde Yalovaspor, Manisa BB, Büyükçekmece, Cholet, Antibes, Petkim Spor, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İBB, Pınar Karşıyaka ve son olarak da Çayırova Belediyesi formalarını giydi.

Ayrıca İlkan Karaman milli takım formasıyla da sahalara çıktı. Türk basketbolunun önemli isimlerinden biriydi. İlkan Karaman, Datça’da geçirdiği trafik kazasında hayata veda etti. 

Beşiktaş’ın İlkan Karaman Paylaşımı

Beşiktaş kulübü sosyal medya hesabından İlkan Karaman ile ilgili paylaşım yaptı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "2016-2017 döneminde formamızı giymiş milli basketbolcu İlkan Karaman’ın yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Karaman’a Allah’tan rahmet; yakınlarına, ailesine ve Basketbol camiasına başsağlığı dileriz."

Fenerbahçe’nin İlkan Karaman Paylaşımı

Fenerbahçe de İlkan Karaman’ın ölümü nedeniyle bir paylaşım yaptı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "2012-2014 dönemlerinde formamızı giyen milli basketbolcumuz İlkan Karaman’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman’a Allah’tan rahmet; yakınlarına, ailesine ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz."

İlkan Karaman Kimdir?

İlkan Karaman kimdir merak ediliyor. İlkan Karaman, 13 Mayıs 1990 tarihinde Tekirdağ’da doğdu. Profesyonel basketbolcudur. Uzun forvet pozisyonunda oynamıştır. Son olarak Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Çayırova Belediyespor kadrosundaydı. Ayrıca 2012 NBA Seçmeleri’nde Brooklyn Nets kulübü tarafından seçildi.

Profesyonel basketbol kariyerine Tofaş’ta başladı. 2010 senesinin Ağustos ayında Galatasaray kulübü ile beş yıllık sözleşmeye imza attı. Ancak yapılan anlaşma gereğince 2010-2011 döneminde Tofaşspor forması giydi. Ardından 2011-2012 sezonunda sarı kırmızılı kulüp tarafından Pınar Karşıyaka’ya kiralık olarak gönderildi. 2011-2012 döneminde Pınar Karşıyaka’da 10.7 sayı ve 6.4 ribaund ortalamalarına ulaştı. 

17 Ağustos 2012’de Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. 2015-2016’da Beşiktaş, 2017’de İstanbul BB, 2018’de Büyükçekmece ve Pınar Karşıyaka formaları giydi. Sonrasında Cholet, Antibet Sharks Petkim, Yalova BK, Tofaş, Manisa BB, Formosa Taishin Dreamers ve Çayırova Belediyesi gibi kulüplerin formalarını terletti. 8 Eylül 2024 tarihinde Datça’daki trafik kazasında vefat etti. 

İLGİLİ HABERLER