Narin Güran'ın Cansız Bedeni Bulundu! Adalet Bakanından Açıklama Geldi

19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Eğertutmaz Deresi'nde bulunan Narin'in ölümüyle ilgili soruşturma, yakınlarının da dahil olduğu geniş bir çerçevede sürdürülüyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın acı sonu geldi. Küçük kızın cansız bedeni, jandarma ekipleri tarafından Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan ilk açıklama gelirken, Narin'in yakınlarının cinayete karışmış olabileceği iddiası Türkiye'yi yasa boğdu.

Çuval İçinde Bulundu İddiası

Narin'in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları, acı bir sonla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin'in cansız bedeninin Eğertutmaz Deresi'nde jandarma ekipleri tarafından bulunduğunu duyurdu. Gazeteci Emrullah Erdinç ise Narin'in cesedinin dere yatağında bir çuval içinde bulunduğunu iddia etti.

Yakınlarının İlişkili Olduğu İddiası

Habertürk canlı yayınında konuşan gazeteci Veysi İpek ise çarpıcı bir iddiada bulundu. Narin'in cansız bedeninin dere yatağının genişletilmiş kısmında bulunduğunu belirten İpek, ilk belirlemelere göre yakınlarının Narin'i burada öldürdüğüne dair bilgilerin bulunduğunu öne sürdü.

Adalet Bakanı Tunç'tan İlk Açıklama

Olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Yaşanan olaydan derin üzüntü duyduğunu belirten Tunç, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." ifadelerini kullandı.

Amca Tutuklanmıştı

Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, muhtar amcası Salim Güran 31 Ağustos'ta gözaltına alınmış ve "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanmıştı. Narin'in cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte soruşturmanın seyrini değiştirmesi bekleniyor. Küçük Narin'in ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğarken, yetkililer olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için titiz bir çalışma yürütüyor. Gözler şimdi soruşturmanın derinleştirilmesine ve faillerin bir an önce adalet önüne çıkarılmasına çevrilmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER