Narin’in Amcası Görevden Alındı! Köyün Muhtarı Olarak Görev Yapıyordu

8 yaşında katledilen Narin’in amcası Salim Güran, muhtarlık görevinden alındı.

Diyarbakır’da sekiz yaşında öldürülen Narin Güran’ın amcası şu anda tutuklu. Amca Salim Güran, köyün muhtarıydı. Muhtarlık görevinden alındı. 

Muhtarlık Görevinden Alındı

Bağlar Kaymakamlığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Salim Güran görevden alındı. Muhtarlık görevini geçici olarak azadaki bir kişinin yöneteceği öğrenildi. 

Narin Güran Soruşturmasında Son Durum

Diyarbakır'da Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül günü Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin’in ölümüne dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sürüyor.

Soruşturma dahilinde gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi, babası, iki ağabeyi, Salim Güran’ın eşi ve dört amcası da var. 23 şüpheliden bir kişi jandarmadaki işlemleri sonrasında serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan şüpheli kişinin mahalledeki görevli imam olduğu belirtildi. Diğer 22 şüpheli şahsın jandarmadaki işlemleri ise devam ediyor. 

Adalet Bakanlığı Açıklama Yaptı

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Narin Güran’ın vefatı ile ilgili soruşturma dahilinde gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemleri sürmektedir. Şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor."

3 Bakan Narin Güran’ın Mezarını Ziyaret Edecek

Bakanlar Ali Yerlikaya, Yılmaz Tunç ve Mahinur Özdemir Göktaş, Narin’in mezarını ziyaret edecek. Bakan Göktaş, bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile beraber Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran'ın mezarına ziyaret gerçekleştirecek. Bakan Göktaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bütün ayrıntılarıyla süreç aydınlatılana ve sorumlu herkesin hesap vermesini sağlayana kadar da sürecin bizzat takipçisi olacağız."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Danıştay Eğitim Tesisi'nde yapılan Gazi Kadınlar Buluşması’na katıldı. Burada yaptığı konuşma sırasında kadın gazilerin yalnızca ülkenin savunmasında değil, geleceğin inşasında da önemli bir rolde olduğunu belirtti. 

Kadın gazilerin sabrı, gücü ve kahramanlıkları ile yeni nesillere ilham kaynağı olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, bakanlık olarak kadın gazilerin anılarını yaşatmaya ve her zaman onların yanlarında olmaya devam ettiklerini söyledi. Kadınların toplumsal ve kamusal yaşam içinde görünür olmalarının önemine vurgu yaptı.

İLGİLİ HABERLER