Roland Sallai Transferi Tamamlandı! Galatasaray Tarihinde Bir İlk Yaşandı

Galatasaray, Roland Sallai transferini tamamladı ve genç futbolcuyu renklerine bağladı. Roland Sallai, Galatasaray’da forma giyecek ilk Macar futbolcu olmasıyla da dikkat çekiyor.

Sarı kırmızılı ekip, transferin son gününde Roland Sallai’yi renklerine bağladı. Freiburg takımından Roland Sallai, artık Galatasaray formasını terletecek. Kulüp tarihindeki 207’nci yabancı futbolcu olan Roland Sallai, diğer yandan Galatasaray forması giyecek ilk Macar futbolcu olma özelliğine de sahip.

Roland Sallai Galatasaray’da

Galatasaray, Süper Lig’in başladığı 1959 sezonundan şimdiki transfer dönemine kadar altı kıta ve elli iki ülkeden 201 yabancı futbolcuyu kadrosuna kattı. 

Süper Lig’de son iki sezonun şampiyonu, transfere geçen sezon kadrosunda yer alan Hakim Ziyech'in bonservisini alarak başlamıştı. Kulüp, ülkemizde daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Michy Batshuayi, 21 yaşındaki sağ bek Elias Jelert, Brezilyalı orta saha Gabriel Sara, Monaco’dan Ismail Jakobs ile Napoli’den Victor Osimhen'i kadrosuna dahil etti. 

Galatasaray Tarihinde Bir İlk

Roland Sallai, Galatasaray’ın tarihindeki ilk Macar futbolcu oldu. Daha evvel elli iki farklı ülkeden 206 yabancı futbolcuyu kadrosuna katan sarı kırmızılı takım, Roland Sallai’yi Almanya ekibi Freiburg’dan kadrosuna dahil ederek, ilk kez Macar bir futbolcuyu transfer etmiş oldu. 

Geçen Sezon 8 Gol

Roland Sallai, Almanya ekibi Freiburg ile geçtiğimiz sezon 37 maçta oynadı. Macar kanat oyuncusu, son sezonda Freiburg ile çıkmış olduğu 37 maçta 4 asist yaptı ve 8 gol attı.

Yabancı Futbolcuların Çoğu Brezilya’dan

Galatasaray, 1959 senesinden beri transfer hakkını en çok Brezilyalı futbolculardan yana kullanmıştı. Kulüp, 64 senede 25 Brezilyalıyı kadrosuna kattı. Öte yandan Yugoslavya on altı futbolcu ile bu konuda ikinci, Romanya da on beş futbolcu ile üçüncü sırada konumlandı.

Türk Asıllı Yabancı Futbolcular

Sarı kırmızılı takımda başka ülke vatandaşlığı bulunan 7 Türk asıllı futbolcu forma giyme şansı buldu. İsviçre pasaportu olan Eren Derdiyok, Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın; Almanya vatandaşlığı olan Kerem Demirbay, Pierre Esser; İsveç vatandaşlığı olan Jimmy Durmaz ve aynı zamanda Avusturya vatandaşlığı olan Yusuf Demir, sarı kırmızılı ekipte yer aldı.  

İLGİLİ HABERLER