Şahika Ercümen’den Gururlandıran Başarı! Bronz Madalya Kazandı

Milli sporcu Şahika Ercümen, 33. AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcudan başarı haberi geldi. Şahika Ercümen, Fransa'da gerçekleştirilen 33. AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti. 

Şahika Ercümen Bronz Madalya Kazandı

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, 33. AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda büyük başarıya imza attı. Ercümen, yarışmada bronz madalyanın sahibi oldu. "Kuvvetli bir dalış yaparak ülkemize madalya kazandırdım." dedi. 

52 Ülkeden Sporcular Katıldı

Milli sporcu Ercümen, Fransa’da yapılan 33. AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda madalya kazanan isimlerden biri oldu. Şahika Ercümen, bronz madalyanın sahibi oldu. 

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcumuz, Korsika'da 52 ülkeden sporcunun dahil olduğu yarışta paletsiz ip destekli kategorisinde 77 metreye indi ve yarışın üçüncü ismi olmayı başardı.

Geçen Hafta 3 Altın Madalya Kazandı

Şahika Ercümen, geçen hafta Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanmıştı. Korsika'da ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti. 

Hava Şartları Zorlayıcıydı

Hava koşullarının çok zorlayıcı olduğunu da söyleyen Şahika Ercümen, suyun çok soğuk olması sebebi ile birçok dalgıcın dalışlarda problem yaşadığını belirtti. 

Teşekkürlerini İletti

Korsika'dan madalya ile dönme amacına ulaştığını ifade eden milli sporcu, ilk gün talihsiz bir şekilde diskalifiye olduğunu, destek mesajları aldığını, ancak kararın verilmiş olduğunu açıkladı. Ardından Ercümen, enerjisini bu dalışa verdiğini ve kuvvetli bir dalış yaptığı için ülkemize madalya kazandırdığını söyledi. Mili sporcu, kendisini destekleyeceklere teşekkür etti. 

Şahika Ercümen Kimdir?

Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 tarihinde Çanakkale’de dünyaya gelmiştir. Sualtı hokeyi oyuncusu ve serbest dalış sporcusudur. Mili sporcu, serbest dalışta Türkiye rekorunu elinde bulundurmaktadır. 

Başkent Üniversitesi’nin Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olmuştur. Ayrıca bu okulda yüksek lisans eğitimini de sürdürmektedir. 2006 senesinde İspanya’nın Tenerife şehrinde gerçekleşen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda elde etmiş olduğu derece ile Türkiye rekoruna imza atmıştır. 2008 senesinde Türkiye Sualtı Hokeyi Milli Takımı ile Avrupa üçüncülüğü yaşamıştır. İlerleyen yıllarda da pek çok spor organizasyonunda önemli başarılar elde etmiştir. 

İLGİLİ HABERLER