Ücretsiz Et Dağıtılıyor! Belediyeden Vatandaşa Büyük Destek

Üsküdar Belediyesi, Kurban Bayramı'nda İstanbul Vakfı'na bağışlanan kurban etlerini konserve yaparak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. 2 bin 500 aileye ulaştırılması planlanan 5 bin konserve etin dağıtımı, belediye personeli tarafından yapılıyor.

Üsküdar Belediyesi, Kurban Bayramı'nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak adına anlamlı bir projeye imza attı. Bayramda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Vakfı olan İstanbul Vakfı'na yapılan kurban bağışlarıyla elde edilen etler, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere kolları sıvayan Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

2 Bin 500 Aileye Ulaşılması Hedefleniyor

Toplanan bağışlarla hazırlanan 5 bin adet konserve kurban eti , özenle paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı. Üsküdar sınırları içerisindeki belirlenen hanelere ulaştırılacak olan konserveler, her haneye 2 adet (toplamda ortalama 800 gram) olacak şekilde dağıtılacak.

Dağıtım 14 Gün İçerisinde Tamamlanacak

Kurban Bayramı'nın manevi atmosferini ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşmayı amaçlayan Üsküdar Belediyesi, toplamda 2 bin 500 haneye ulaşmayı hedefliyor. Yaklaşık 4 ton konserve etin dağıtımı, belediye personeli tarafından kapı kapı gezilerek gerçekleştiriliyor. Dağıtım işleminin 14 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Hijyen Kurallarına Önem Veriliyor

İstanbul Vakfı'na yapılan kurban bağışları, hijyenik ortamlarda İslami usullere göre kesilerek konservelendi. Üsküdar Belediyesi, dağıtım sürecinde de hijyen kurallarına azami dikkat gösterilerek, etlerin sağlıklı bir şekilde ailelere ulaştırılmasını sağlıyor.

Sosyal Dayanışmaya Örnek Çalışma

Üsküdar Belediyesi'nin bu anlamlı girişimi, toplumda sosyal dayanışmanın güçlenmesine katkı sunuyor. Belediyenin, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gerçekleştirdiği bu tür sosyal sorumluluk projeleri, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

İLGİLİ HABERLER