Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Neden Öldü?

Ayşenur Ezgi Eygi kimdir haberleri son zamanlarda hem sosyal medyada hem de aramam motorlarında oldukça gündem olmuştur.

Ayşenur Ezgi Eygi kimdir haberleri son zamanlarda hem sosyal medyada hem de aramam motorlarında oldukça gündem olmuştur. Bunun nedeni ise genç yaşta vefat etmesi ve ölüm nedenidir. Türk asıllı Amerikalı insan hakları savunucusu 6 Eylül 2024 tarihinde ne yazık ki İsrail tarafından öldürülmüştür. İnsan hakları savunucusu bu yaşı genç ancak cesareti ile takdir toplayan Ayşenur Ezgi Eygi kimdir birlikte inceleyelim. 

Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

Ayşenur Ezgi Eygi, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve kamuoyuna yönelik açıklamalarıyla tanınan bir insan hakları savunucusudur. 27 Temmuz 1998 doğumlu Ayşenur, çok küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Amerika2ya yerleşmiştir. Orada eğitimine devam ederken birçok sosyal sorumluluk projesinde de yer almıştır. Üniversite öğrenimini Washington Üniversitesi'nden psikoloji ana dalı ile birlikte Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri yan dalı ile mezun olmuştur. Hepimizin onun ismini duyması ise İsrail’in Filistin işgalini protesto etmek amacıyla katılmış olduğu protestoda öldürülmesi ile olmuştur. 6 Eylül 2024 tarihinde Batı Şeria’da bulunan Nablus'un Beita kentinde, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından vurulmuştur. Keskin nişancı tarafından başından vurulan genç, hastaneye kaldırılsa da yaşam savaşını kaybetmiştir. 

Sadece Filistin’e yapılan saldırıları kınama konusunda değil aynı zamanda kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sosyal adalet gibi konularda duyarlı bir isim olarak öne çıkmıştır. Yaşamı boyunca, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almış ve birçok kişi tarafından takdir edilmiştir.

Ayşenur Ezgi Eygi Nereli? 

Ayşenur Ezgi Eygi nereli ya da Türk mi gibi sorular da sorulmaktadır. Türk bir anne ve babanın çocuğu olarak Antalya’da dünyaya gelmiştir. Kısa bir süre sonra ise ailesinin Amerika’ya yerleşmesi ile hayatının büyük bir kısmını orada geçirmiştir. 

Ayşenur Ezgi Eygi Kaç Yaşında? 

Ayşenur Ezgi Eygi kaç yaşında merak edenler için oldukça genç bir yaşta olduğunu söylememiz gerekir. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından katledildiği için de ne yazık ki hep genç kalacaktır. 1998 doğum tarihli Ayşenur Ezgi Eygi, henüz 26 yaşındayken öldürülmüştür. 

Ayşenur Ezgi Eygi Neden Öldü? 

Ayşenur Ezgi Eygi'nin vefatı, kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştır. Ölüm nedeni hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, çeşitli sağlık sorunları ya da travmatik olaylarla ilgili spekülasyonlar bulunmaktadır. Ancak resmi kaynaklardan net bir açıklama yapılmadığı için bu konuda kesin bilgi vermek zordur.

 

 

İLGİLİ HABERLER