Burak Deniz Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Burak Deniz, 17 Şubat 1991 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk oyuncudur.

Yakışıklı ve başarılı oyuncu Burak Deniz kimdir sorusu, özellikle kadın hayranları tarafından çok merak edilmektedir. Genç yaşına rağmen son derece önemli projelerde yer almış olan Burak Deniz, her geçen gün kendini geliştirmektedir. Durum böyle olunca da hayranları, oyuncu hakkında pek çok bilgiyi merak etmektedir. 

Burak Deniz Kimdir? 

Burak Deniz, 17 Şubat 1991 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk oyuncudur. Genç yaşına rağmen birçok başarılı dizi ve sinema projesinde yer alarak dikkat çeken Deniz, Türk televizyon dünyasında önemli bir yere sahiptir. Burak Deniz, İzmit 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulundan mezun olduktan sonra Gazi Lisesini tamamlamış, ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Sanat Tarihi eğitimi almıştır. Lise yıllarında gittiği bir oyunculuk atölyesinde, cast direktörü Gökçe Doruk Erten tarafından keşfedilen Burak Deniz, böylece oyunculuk kariyerine ilk adımını atmıştır.

İlk oyunculuk deneyimini 2011 yılında Kolej Günlüğü dizisiyle yaşayan Burak Deniz, kariyerine hızla devam ederek 2012'de Sultan, 2013'te Kaçak, 2014'te Medcezir, 2015'te Tatlı Küçük Yalancılar, 2016'da Gecenin Kraliçesi gibi projelerde yer almıştır. 2016-2017 yıllarında başrolünü üstlendiği Aşk Laftan Anlamaz dizisinde "Murat Sarsılmaz" karakteriyle büyük bir çıkış yapmış ve geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır. 2017-2019 yılları arasında Bizim Hikaye dizisinde "Barış" karakteriyle ekranlarda boy gösteren Burak Deniz, 2021'de başrolünü üstlendiği Maraşlı dizisiyle geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Ayrıca internet platformlarında yayımlanan Yarım Kalan Aşklar (2020) ve Cahil Periler (2021) dizilerinde de önemli roller üstlenmiştir.

Burak Deniz, dizi projelerinin yanı sıra 2018 yılında Mu Tunç'un yönettiği Arada adlı sinema filminde punk bir genç olan Ozan karakterini canlandırarak sinemada da kendini göstermiştir. 2023 yılında Netflix platformunda yayımlanan Şahmaran dizisinde başrol oynamış ve kariyerine yeni bir ivme kazandırmıştır.

Burak Deniz Nereli? 

Burak Deniz nereli merak edenler için İstanbul doğumludur ancak çocukluk ve gençlik yıllarını İzmit'te geçirmiştir. Eğitim hayatının büyük bir kısmını İzmit'te tamamlayan Deniz, burada başladığı oyunculuk serüvenini İstanbul'da profesyonel olarak sürdürmüştür.

Burak Deniz Kaç Yaşında? 

Burak deniz kaç yaşında sorusuna verebileceğimiz cevap ise 17 Şubat 1991 doğumlu ve 2024 yılı itibarıyla 33 yaşındadır. Genç yaşına rağmen, oyunculuk kariyerinde hızlı bir yükseliş yakalayan Burak Deniz, birçok başarılı projede yer alarak kendini kanıtlamıştır.

İLGİLİ HABERLER