15.11.2024
weather
14°
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
TikTok
YouTube
Sondakikam Gündemden Haberler Yürekleri Hoplatan Ölümcül Virüs Türkiye’de Mi? Marburg Virüsü

Yürekleri Hoplatan Ölümcül Virüs Türkiye’de Mi? Marburg Virüsü

İlk olarak 1967 yılında Almanya’nın bazı kentlerinde rastlanan bu virüs ölümcül oluşu ile biliniyor. Tüm dünyayı şu an endişe altına alan virüs Türkiye’de mi?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yürekleri Hoplatan Ölümcül Virüs Türkiye’de Mi? Marburg Virüsü

Sağlık yetkililerini alarma geçiren virüs Ebola virüsüne benzetiliyor. İnsandan insana yakın temas ile bulaşan virüs için henüz bir tedavi de bulunamadı. Virüsün ölümcül oluşu ise tüm dünyayı önlem alması için harekete geçiriyor.

Marburg Virüsü Nedir?

İlk olarak 1967 yılında Almanya’nın Marburg kenti ile beraber birkaç kentin de görülen bu virüs hayvanlardan insanlara bulaştı. İlk görüldüğü yıllarda maymundan insana geçtiği bilinen bu virüs daha sonraları yarasalardan da insanlara bulaştığı belirtildi.

Şu an da ise Doğu Afrika’da görülen vakaları ile tekrar gündeme gelen bu virüse önlem alınması için sağlık yetkilileri harekete geçti.

Doğu Afrika’da Vakalar Artıyor

Doğu Afrika ülkesi olan Ruanda'da, ölümcül Marburg virüsü salgını sağlık yetkililerini yüksek alarm durumuna geçirdi. Açıklanan bilgilere göre 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla, Ruanda’da 27 vaka ve 9 ölüm rapor edildi. Belirtilen vaka sayılarının ise Kigali’deki iki sağlık tesisinde çalışan sağlık görevlilerini etkilediği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 29 Eylül'de yaptığı açıklamada, hastaların hastanelerde tedavi gördüğünü bildirmişti.

Henüz Tedavisi Yok

Ebole virüsü ile benzetilen Marburg Virüsü için henüz herhangi bir tedavini olmadığı WHO tarafından açıklandı. Herhangi bir ilaç veya aşı ile tedavi edilemeyen bu virüs oldukça hızlı bir şekilde yayılıyor.

Salgın Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Yapılan açıklamalar ile salgının kontrol altına alınması için sağlık yetkilileri tarafından önlemlerin üst düzeyde tutulduğu belirtildi. Bununla beraber ölümcül Marburg virüsüne karşı bir tedavi geliştirmek için hastalar izleniyor ve önleyici tedbirler alınmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEB Bankası’dan 1000 TL Kazanma Fırsatı

TEB Bankası’dan 1000 TL Kazanma Fırsatı