Krem karamel tatlısı Fransız mutfağına özgü lezzetli bir tatlıdır. Yapımı oldukça zor ve meşakkatli olan bu tatlı bugün MasterChef ekranlarında tüm seyircisinin ilgisini çekti. İlk etapta yapılan tatlının araştırmaları hızlandı. Krem karamel nasıl yapılıyor? Püf noktaları neler?
MasterChef’te Krem Karamel Günü
TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef dünya mutfağından çeşitli yemek ve tatlıları ile her sene yeni tarifler öğretiyor. Ancak, yarışmanın değişmeyen her sene mutlaka yarışmacılar tarafından yapılan tarifleri de var. Bunlardan biri de Krem Karamel.
Fransız mutfağına ait bu lezzetli tatlının yapımı oldukça meşakkatli ve zor. Bu sebeple her sene MasterChef yarışmacılarının yaptığı bu tatlı bu sene geçtiğimiz saatlerde yapıldı.
Krem Karamel Malzemeleri
Karamel için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
Kreması için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
Krem Karamel Nasıl Yapılır
Karamel için ilk olarak küçük bir tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı su eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak şekerin erimesi beklenir. Şeker eriyip kehribar rengine dönünce ocaktan alınır. Karışım hızlıca kapların (ramekinlerin) tabanına dökülüp bir kenarda bekletilir.
Krema içinse ilk olarak bir kapta yumurta ve toz şeker çırpılır, üzerine vanilya ve süt eklenerek karışım homojen bir kıvama getirilir. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek istenilirse süzgeçten geçirilebilir.
Hazırlanan krema karamelin döküldüğü kaplara eklenir. Kalıpları fırın tepsisine alarak yarısına kadar su doldurulur. Çünkü benmari usulü pişecek. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dk kadar pişirilir.
Sunum ve Servisi İçin
Pişen krem karameller fırından çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Daha sonra en az iki saat buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir. Dinlenen tatlı ters çevrilerek kalıbından çıkarılır ve servis edilir.