Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 tarihinde Adana'da doğmuş Türk oyuncu ve eski mankendir.

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir sorusu, ülkemizde doğal olarak en çok aranan konular arasında yer almaktadır. Gün geçtikçe hem oyunculuk kariyerinde hem de yakışıklık bakımından daha da iyi hale gelmektedir. Sevilen oyuncu oldukça önemli rolleri canlandırmaya başlamıştır. İşte sizlere sevilen oyuncu hakkında merak edilen tüm detaylar… 

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 tarihinde Adana'da doğmuş Türk oyuncu ve eski mankendir. 2002 yılında Türkiye'nin ve ardından dünyanın en iyi mankeni seçilerek adını duyurmuştur. Kariyerine modellik ile başlamış, daha sonra oyunculuk alanında başarılı bir kariyer yapmıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ, basketbol kariyerine genç yaşlarda başladı ve Türkiye'nin önde gelen kulüplerinde oynadı. Ancak sakatlık nedeniyle basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra annesinin teşvikiyle mankenliğe adım attı. 2002 yılında Best Model of Turkey ve Best Model of the World yarışmalarını kazanarak uluslararası alanda tanınmaya başladı.

Modellik kariyerinin ardından oyunculuğa geçiş yapan Tatlıtuğ, ilk oyunculuk deneyimini 2005 yılında "Gümüş" dizisiyle yaşadı. Asıl çıkışını 2008-2010 yılları arasında Beren Saat ile başrolünü paylaştığı "Aşk-ı Memnu" dizisindeki Behlül Haznedar karakteriyle yaptı. Bu rol, ona "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandırdı.

Sonraki yıllarda "Kuzey Güney", "Kelebeğin Rüyası", "Kurt Seyit ve Şura", "Cesur ve Güzel" gibi dizilerde ve filmlerde başrollerde yer aldı. Netflix yapımlarından "Into the Night" ve "Yakamoz S-245" dizilerinde de rol almıştır. Oyunculuk kariyerinde gün geçtikçe başarılı bir grafik çizmiştir. 

Kıvanç Tatlıtuğ Nereli?

Kıvanç Tatlıtuğ nereli konusu oldukça merak edilmektedir. Kıvanç Tatlıtuğ, Adana doğumludur. Baba tarafından Arnavut ve Boşnak kökenli, anne tarafından ise Edirnelidir. Tüm bu kombinasyona bakıldığında, oyuncunun yakışıklılığının sırrı da doğal olarak çözülebilmektedir. 

Kıvanç Tatlıtuğ Kaç Yaşında?

Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında merak edenler, sıklıkla internette bu soruyu sormaktadır. Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 doğumlu olup 2024 yılı itibariyle 41 yaşındadır. Ayrıca yakışıklı oyuncu Başak Dizer ile evli ve bir erkek çocuk babasıdır. Mutlu bir evlilikleri, mükemmel bir kariyeri ve önünde daha canlandıracak pek çok önemli rol bulunmaktadır. 

İLGİLİ HABERLER